Sport

RB Salzburg scrie istorie în Champions League. Record de penalty-uri după primele două meciuri

Campioana Austriei a reușit să obțină nu mai puțin de 5 lovituri de departajare în primele două meciuri din grupele Ligii Campionilor. Și nu este singurul aspect interesant.
30.09.2021 | 01:00
RB Salzburg scrie istorie in Champions League Record de penaltyuri dupa primele doua meciuri
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu mulți îi dădeau prea multe șanse într-o grupă cu Sevilla, Lille și Wolfsburg, RB Salzburg – echipă care domină autoritar de ani buni fotbalul austriac – nu dezamăgește deloc în Champions League. Dincolo de rezultatele obținute (1-1 pe „Ramon Sanchez Pizjuan” și 2-1 pe propriul teren în fața campioanei en-titre a Franței), această echipă a înregistrat un record incredibil.

Concret, în cele două meciuri disputate până acum i-au fost acordate nu mai puțin de cinci lovituri de la 11 metri. Și ca „nebunia” să fie completă, mai trebuie spus că trei dintre ele au fost obținute împotriva andaluzilor, de un singur jucător: Karim Adeyemi (19 ani), germanul de origine română care a impresionat întreaga lume a fotbalului grație evoluțiilor excelente din ultima perioadă, culminate cu golul marcat chiar la prima sa apariție în tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

De altfel, Salzburg pare să-și fi făcut un obicei din a furniza granzilor Europei tinere talente. Cel mai recent exemplu este nimeni altul decât starul norvegian Erling Haaland, pe care austriecii l-au achiziționat în iarna lui 2019 de la Molde pentru opt milioane de la euro şi l-au vândut, un an mai târziu, în schimbul a 20 de milioane.

RB Salzburg a beneficiat de 5 penalty-uri în ultimele două meciuri din grupele Champions League

Dacă în meciul cu Sevilla nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, deși a obținut toate cele trei penalty-uri ale echipei sale, în fața campioanei Franței lucrurile au stat cu totul și cu totul altfel. Dornic să înscrie, Adeyemi a „arestat” balonul și a transformat fără emoții ambele lovituri, în minutele 35 și 53.

ADVERTISEMENT

Cele 4 puncte obținute până acum de RB Salzburg în Grupa G sunt cu adevărat impresionante, în condițiile în care 10 jucători din primul „11” trimis în teren de Matthias Jaissle au sub 24 de ani. Vorbim aici despre Kohn, Nissen, Onguene, Wober, Seiwald, Camara, Sucic, Aaronson, Okafor și Adetemi.

Întinsă pe 12.000 de metri pătrați, academia echipei care nu are de ani întregi rival în Austria este o adevărată uzină de fotbaliști. Acolo se antrenează și locuiesc peste 200 de copii, fără să le lipsească absolut nimic, nici măcar educația. Clubul le asigură în fiecare zi transportul la școală cu autobuze speciale.

ADVERTISEMENT

Cum reușește campioana Austriei să producă tinere talente: „Foarte mulți scouteri”

Deși suporterii s-au plâns inițial de numărul mare al jucătorilor străini care fac parte din lotul echipei, rezultatele extraordinare i-au convins cu timpul că aceasta este rețeta câștigătoare.

De-a lungul timpului, Salzburg a dat fotbalului mare tinere talente precum Dominik Szoboszlai, Amadou Haidara, Dayot Upamecano sau Martin Hinteregger. Toți au fost achiziționați pe sume derizorii, ca mai apoi să plece pe zeci de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Nu-i nicio problemă că la Red Bull Salzburg sunt destul de mulți jucători străini. În primii 2 ani fanii au mai avut anumite nemulțumiri, pentru că toți și-ar fi dorit să vadă jucători locali la echipă.

Acum nu, și-au dat seama că jucătorii care vin o fac de tineri și se identifică cu acest club. Acum sunt iubiți toți cei care vin la Salzburg. Sunt foarte mulți scouteri, e foarte bine dezvoltat sistemul.

I-aș putea compara oricând cu Bayern Munchen sau Chelsea din acest punct de vedere. Red Bull asta își dorește, să vândă jucători. Pentru mine în Europa este numărul 1 acest club”, a declarat Hans-Peter Berger, fost internațional U21 al Austriei, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT