RCA-ul s-a scumpit cu 26% în ultimul an

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
24/08/2016, 00:02
RCA-ul s-a scumpit cu 26% în ultimul an

RCA-ul s-a scumpit în medie cu 26 de procente în ultimul an în vreme ce dauna medie plătită de asigurători a crescut cu o zecime. Se toarnă gaz pe foc în conflictul cu transportatorii care şi ieri au scos o mie de camioane la protest. Scumpirea RCA-ului acoperă însă nişte goluri mai vechi. Ani de zile marile companii au dat în preţuri pentru a câştiga cotă de piaţă deşi nu-şi puteau acoperi daunele cu banii încasaţi din vânzarea RCA. Acum autorităţile susţin că piaţa se echilibrează. Este însă şi împărţită pe felii pentru fiecare companie în parte.

În prima jumătate a anului, brokerii şi asigurătorii au încasat mai bine de două miliarde de lei din vânzarea poliţelor RCA. Suma e cu o treime mai mare decât cea din prima jumătate a anului trecut deşi, de atunci şi până acum, numărul de contracte RCA a crescut cu doar 5%. Piaţa a făcut un salt uriaş nu fiindcă cumpărătorii de poliţe s-ar fi înmulţit brusc, ci fiindcă preţurile au crescut brusc.

Datele Autorităţii de Supraveghere Financiară arată că între aprilie şi iunie şoferii au plătit în medie aproape 800 de lei pentru poliţa RCA, pe când în urmă cu un an dădeau mai puţin de 630 de lei. Scumpirea e de 26 de procente în 12 luni însă e doar o medie. Poliţele pentru camioane şi pentru vehiculele de transport persoane s-au scumpit cu 52 de procente potrivit datelor ASF, iar transportatorii se plâng că sunt împinşi în faliment.

Sursa: Digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×