News

RCS RDS, anunţ important! Se schimbă total viitorul companiei

07.08.2019 | 10:31
RCS RDS anunt important Se schimba total viitorul companiei

RCS RDS se împrumută la bănci pentru investiții! Grupul DIGI, compania mamă a RCS&RDS, care se confruntă cu probleme financiare grave, și-a anunțat investitorii că a semnat un contract cu mai multe bănci internaționale menit să ajute compania din punct devedere al investițiilor! Contractul are o durată de 12 luni, cu posibilitate de prelungire până la 24 de luni.

RCS RDS se împrumută la bănci pentru investiții

Grupul Digi a apelat la un contract de facilitate sindicalizat pentru a apropia redresarea financiară. Digi Communications (simbol bursier DIGI), compania mamă a RCS&RDS, a anunţat pierderi de 17,6 milioane euro în primul trimestru al acestui an, de la un profit net de 14,8 milioane euro în perioada similară a anului anterior.

Grupul Digi a încheiat un contract de facilitate sindicalizat de 150 milioane euro, ce poate fi majorat până la 250 milioane euro, urmând să fie folosit pentru investiţii, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

RCS RDS se împrumută la bănci pentru investiții
RCS RDS se împrumută la bănci pentru investiții

Grupul DIGI are la dispoziție până la 250 de milioane de euro pentru investiții

”Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că, la data de 31 iulie 2019, RCS&RDS (subsidiara din România a societăţii -RCS&RDS), în calitate de împrumutat şi garant iniţial, Digi Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (subsidiara din Ungaria a RCS&RDS – Digi Kft.), în calitate de împrumutat şi garant iniţial, societatea, în calitate de împrumutat, garant iniţial şi societate-mamă, Invitel Távközlési Zrt, în calitate de garant iniţial.

Citibank, N.A., Sucursala Londra, ING Bank NV şi Unicredit Bank, în calitate de aranjori, Unicredit Bank, în calitate de bancă emitentă iniţială, ING Bank NV în calitate de agent al celorlalte părţi din finanţare şi diverse alte instituţii bancare în calitate de creditori iniţiali, au încheiat un contract de facilitate sindicalizat multivalutar care constă în două facilităţi, în euro, lei şi forinţi maghiari (contractul de facilitate sindicalizat)”, arată comunicatul.

Facilitatea de credit este contractul prin care o instituție de credit, o instituție financiară nebancară sau orice altă entitate autorizată prin lege specială, denumită finanțator, se obligă să țină la dispoziția clientului o sumă de bani pentru o perioadă de timp determinată sau nedeterminată.

Tags: