News

RCS RDS, anunț pentru abonați! Decizia care afectează toți clienții

05.07.2019 | 10:51
RCS RDS anunt pentru abonati Decizia care afecteaza toti clientii

RCS RDS a făcut un anunț care îi vizează pe toți abonații! Astfel, este bine de știu că serviciile de roaming vor continua să fie taxate suplimentar de unul dintre operatorii de telecom din România conform autorizației ANCOM. Operatorul RCS&RDS a anunțat că a obținut de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, pentru al treilea an consecutiv, autorizația pentru aplicarea anumitor suprataxe pentru unele servicii de roaming în Spațiul Economic European.

RCS RDS, anunț pentru abonați!

”Dorim să informăm acționarii și investitorii că Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare (ANCOM) a autorizat RCS & RDS S.A., filiala Societății în România (“RCS&RDS”), să continue să aplice anumite suprataxe pentru unele dintre serviciile de roaming furnizate propriilor clienți aflați în interiorul Spațiului Economic European (SEE), drept urmare și în interiorul Uniunii Europene” se arată în comunicatul transmis de Digi Communucations N.V.

Așadar, prin decizia emisă în data de 1 iulie 2019, pentru a-i permite să continue să recupereze costurile de furnizare a serviciilor de roaming și să mențină tarifele pentru serviciile oferite în România, în conformitate cu reglementările europene privind roaming-ul, ANCOM a fost de acord cu dorința RCS&RDS de a aplica propriilor clienți anumite suprataxe, în plus față de tarifele naționale, pentru serviciile de roaming în SEE, fără a se depăși anumite valori.

RCS RDS, anunț pentru abonați! RCS RDS
RCS RDS anunță noi suprataxe. Sursa foto – facebook

Decizia care afectează toți clienții

Astfel, costul nu are voie să fie mai mare de  0,0187 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienți, 0,0085 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienți (valoare care va putea să varieze în funcție de modificările ce vor fi aduse prin legislația europeană), 2,20 Euro/GB (0,00220 Euro/MB), fără TVA. Trebuie să știți că RCS&RDS va aplica suprataxele de la prima unitate de consum furnizată propriilor clienți în roaming în interiorul SEE.

Un an de zile este valabilă autorizația primită de la ANCOM. Dacă RCS RDS vrea să continue să își taxele clienții la fel și din 2020 trebuie să depună o nouă solicitare, să aștepte răspuns, apoi să își anunțe abonații.

 

 

Tags: