News

RCS & RDS, premieră pentru România și Ungaria! Adoptă tehnologia NAGRA cardless pentru protejarea conținutului TV

09.09.2019 | 14:22
Digi oferă un plus de protecție conținutului TV. Sursa foto - facebook

RCS & RDS implementează o premieră pentru România și Ungaria! Astfel, unul dintre cei mai importanți operatori de servicii pay-tv din Europa Centrală și de Est, vrea să utilizeze diferit modulul de acces condiționat (CAM) pentru un plus de protecție a serviciilor de pay-tv oferite abonaților din cele două țări. Practic, se lansează primul proiect Nagra cardless de protejare a conținutului tv într-un dispozitiv CAM.

RCS & RDS, premieră pentru România și Ungaria!

Proiectul reprezintă o premieră inclusiv pentru NAGRA, a cărei tehnologie cardless se bazează pe noua generație de backend NAGRA CAS. Aceasta utilizează simultan soluții de securitate pentru protecție suplimentară a serviciilor operatorului, indiferent de sistemul folosit de abonați (cu sau fără card fizic). De remarcat că NAGRA și DIGI | RCS & RDS au integrat pentru prima dată, în 2013 dispozitivul CAM cu card.

„Prin introducerea noilor module fără card, vom putea oferi abonaților noștri la serviciile pay-tv o soluție de ultimă generație care permite menținerea serviciului la cel mai accesibil preț de pe piață, crescând calitatea accesului la conținuturile pay-tv”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS & RDS.

RCS & RDS, premieră pentru România și Ungaria! RCS RDS
Conținutul tv va fi mai protejat. Sursa foto – facebook

Adoptă tehnologia NAGRA cardless pentru protejarea conținutului TV

 „Suntem mulțumiți de colaborarea cu NAGRA, care are scopul de a oferi abonaților cele mai noi modalități de a proteja conținuturile difuzate prin sistemele fără card fizic”, a adăugat și Valentin Popoviciu. „Suntem încântați să derulăm, în premieră, cu partenerii de la Digi implementarea tehnologiei de protecție a conținuturilor în dispozitivele CAM”, a declarat Thierry Legrand, Senior Vice President Sales EMEA în cadrul NAGRA.

Concret, CAM-ul NAGRA cardless (fără card fizic), dezvoltat de SmarDTV, constă într-un dispozitiv realizat dintr-un material plastic special, cu elemente de identificare grafică a operatorului și un aspect individualizat, care ajută la identificarea rapidă, în punctele de vânzare. Sistemul cardless CAM, care beneficiază de protecția de conținut NAGRA și adoptă standardele DVB CI Plus, permite operatorilor pay-tv să livreze programe direct către echipamente TV integrate (iDTV) fie prin rețeaua de televiziune, fie prin rețeaua de broadband IP, fără să mai fie necesar un receptor care să asigure condițiile de difuzare securizată conform standardelor cerute de studiourile de producție cinematografică importante.