News

RCS RDS, veşti bune pentru toţi clienţii! Tehnologia care va revoluţiona viteza de internet

Autor: Daniel Scripcaru | 21.06.2019 | 19:24
RCS RDS testeaza 5G

Compania RCS RDS vine cu vești bune pentru abonații săi, care vor putea testa internetul la viteza 5G! Compania a emis un comunicat de presă în care anunță începerea testelor de mare viteză la internet! Testul va avea loc într-o zonă aglomerată din București.

RCS RDS testează internetul de viteză 5G

RCS&RDS a anunțat marți că săptămâna viitoare va testa tehnologia 5G live în cea mai aglomerată zonă a Capitalei – Centrul vechi, împreună cu producătorul suedez de rețele telecom Ericsson.

Într-o invitație transmisă marți presei, RCS&RDS anunță că noile viteze de internet 5G vor putea fi testate în data de 27 iunie în Centrul Vechi din București, coordonatori de test fiind oficiali ai companiei și ai partenerilor de la Ericsson.

RCS RDS testeaza 5G
RCS RDS testeaza 5G

RCS RDS colaborează cu compania Ericsson pentru viteza 5G

RCS&RDS a semnat un acord cu Ericsson pentru 5G, dar rețeaua mobilă se bazează și pe echipamente Huawei și Nokia. Grupul DIGI, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a anunțat de altfel în raportul financiar aferent anului 2018 că a încheiat încă din luna decembrie a anului 2017 un acord cu Ericsson pentru a instala echipamentele sale 5G și NB-IoT în propria rețea, pregătindu-se pentru o lansare viitoare a propriilor oferte de 5G susținute de tehnologiile IoT.

Echipamentele pentru servicii de telecomunicații mobile ale RCS&RDS sunt furnizate de Nokia, Huawei și Ericsson. Operatorul spune că se axează pe smartphone-uri Android, deoarece acestea sunt mai accesibile pentru clienții proprii. Principalii producători de telefoane mobile pe care le oferă clienților sunt Samsung, Huawei, Allview și Lenovo.

Compania chineză Huawei se află într-un scandal de proporții, după ce oficiali ai Statelor Unite ale Americii au acuzat compania de spionaj și i-au îndemnat pe americani să nu mai cumpere telefoane de la compania din China. Mai mult, americanii au trecut compania pe lista neagră!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!