News

RCS – RDS, victorie în instanță contra ANPC, în procesul privind majorarea tarifelor

06.09.2019 | 10:29
RCS  RDS victorie in instanta contra ANPC in procesul privind majorarea tarifelor

RCS – RDS a obținut o victorie în instanță contra ANPC, în procesul privind majorarea tarifelor. Practic, operatorul de telecomunicaţii a reușit să suspende un ordin prin care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor obliga compania să nu majoreze preţurile. Trebuie specificat că Vodafone a obţinut și ea acelați lucru, și în cazul lor fiind nevoie de instanţă. Totul a plecat după ce în luna iunie, ANPC a decis unilateral să blocheze majorarea tarifelor lunare la anumite servicii Digi, decizie intrată în vigoare începând cu luna martie.

RCS – RDS, victorie în instanță contra ANPC, în procesul privind majorarea tarifelor

Nu s-a terminat aici pentru că operatorul a fost amendat cu 70.000 lei, sancţiune contestată îndelung de operatorul telecom. RCS&RDS nu a ezitat și a atacat decizia ANPC în instanţă reușind blocarea acesteia, în data de 9 august. În mod evident lucrul acesta i-a dat dreptul de a păstra majorările de tarife. Decizia instanţei privind suspendarea ordinului a fost atacată deja de ANPC cu recurs în data de 3 septembrie.

RCS&RDS a venit cu date concrete și a susţinut în cererea înaintată Curţii de Apel Bucureşti că revenirea la preţurile practicate anterior majorării din martie 2019 ar reprezenta o pierdere de venituri uriașă. Concret, discutăm de 70,3 milioane de lei bani pe minus în acest an, respectiv o pierdere de 5,85 milioane lei lunar. RCS&RDS aminteşte în cererea înaintată instanţei că şi Vodafone România a obţinut, la începtul lunii iulie, o decizie favorabilă din partea Curţii de Apel Bucureşti într-o speţă similară.

RCS - RDS, victorie în instanță contra ANPC, în procesul privind majorarea tarifelor. RCS RDS
RCS RDS a majorat prețurile după OUG 114. Sursa foto – facebook

Ordonanța 114, vinovata de serviciu

Mai mult de atât, după decizie, Vodafone România a solicitat într-un dosar separat, şi anularea unui ordin al ANPC prin care s-a blocat majorarea abonamentelor companiei cu 1 euro începând cu luna mai. După ce Guvernul a adoptat controversata Ordonanţă 114, care impunea taxe companiilor din telecomunicaţii, numeroase companii au operat majorări de preţuri ale serviciilor. Niciuna n-a pus însă scumpirile pe seama acestei ordonanțe.

Cu toate acestea, pe lângă Vodafone, şi DIGI | RCS&RDS, Telekom, Orange şi UPC au anunţat scumpiri ale serviciilor, în curs de câteva luni de când Guvernul a adoptat îndelung contestata Ordonanţă 114.

Tags: