News

RCS RDS vine în ajutorul românilor care merg pe litoral! Iată ce pot face oamenii care se duc la Marea Neagră

16.07.2019 | 11:49
RCS RDS vine in ajutorul romanilor care merg pe litoral Iata ce pot face oamenii care se duc la Marea Neagra

RCS RDS le vine în ajutor românilor care merg în vacanță pe litoralul românesc. Cei care aleg stațiunile de la Marea Neagră trebuie să plătească taxa de pod de la Fetești, iar acum compania îi ajută pe șoferi să o facă extrem de simplu, trimițând un SMS. Este una dintre variantele de plată a taxei de pe Autostrada Soarelui.

Taxa de pod de la Fetești poate fi plătită prin SMS la 7577

Tot ce trebuie să facă șoferii pentru a plăti taxa de pod este să trimită un SMS la 7577 cu numărul de înmatriculare al mașinii și categoria tarifară. Aceștia primesc apoi confirmare prin SMS, semn că taxa a fost plătită. Costul minim al unui SMS este de 2,98 de euro, iar acesta se poate adăuga drept cost suplimentar la abonamentul Digi, așa că dispar o serie de griji.

Taxa de la Fetești diferă în funcție de mărimea mașinii și tonaj. Sursa foto: click.ro

Categoriile de tarifare

Cei care trimit SMS-ul la 7577 trebuie să scrie în mesaj numărul de înmatriculare și categoria de tarifare. Categoria de tarifare înseamnă tipul autovehiculului condus. Aici avem în felul următor:

  • cifra 1 pentru autoturismele obișnuite și autovehiculele cu un tonaj mai mic sau egal cu 3,5 tone;
  • cifra 2 pentru mașinile transportatoare de mărfuri (tariful este mai mare, de 10,77 de euro) și microbuzele cu maximum 23 de locuri;
  • cifra 3 pentru TIR-uri (maximum 12 tone cu 3 axe inclusiv) și autobuze – 14,52 euro;
  • cifra 4 pentru mașinile de foarte mare tonaj (12t cu 4 axe inclusiv) – 20,41 euro.

„O serie de camere video ce permit recunoașterea automată a numărului de înmatriculare (ANPR) sunt poziționate în Agenția de Încasare, atât în punctul de intrare cât și la cel de ieșire. Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală și coordonatele GPS. Numărul înregistrat de camere la fiecare trecere, este verificat în baza de date cu plăți a ANPR. Dacă nu se achita tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenție, urmând a fi întocmit un Proces Verbal de Constatare a Contravenției”, comunică cei de la RCS RDS pe site.

Tags: