News

RCS RDS, Vodafone, Orange și Telekom riscă amenzi uriașe! Ce nu au voie să le facă utilizatorilor

19.04.2019 | 16:05
RCS RDS Vodafone Orange si Telekom risca amenzi uriase Ce nu au voie sa le faca utilizatorilor

Vești nu tocmai bune pentru RCS  RDS, Vodafone, Orange și Telekom. Cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din țară riscă să primească amenzi mai mari. Acest lucru ar putea fi posibil în cazul în care companiile ar strecura în contractele încheiate cu clienții, clauze considerate abuzive.

Companiile de telefonie mobilă ar putea primi amenzi mai mari

Respectiva situație vine ca urmare a deciziei marilor companii de telefonie mobilă de a majora tarifele pentru serviciile furnizate. În cursul zilei de marți, 16 aprilie 2019, a avut loc în Senat o dezbatere pe această temă. Totodată, au fost supuse discuției și eventualele măsuri ce pot fi luate pentru a combate fenomenul de creștere a tarifelor.

În urma dezbaterii, senatorii au ajuns la concluzia că, dată fiind situația creată, se impune majorarea cuantumului amenzilor aplicate operatorilor de telecomunicații care recurg la diverse clauze abuzive în contractele cu abonații.

Cei mai mari operatori de telefonie mobilă din țară
Cei mai mari operatori de telefonie mobilă din țară

Vodafone, Orange, Telekom și RCS RDS ar putea fi drastic amendate pentru clauzele abuzive din contractele cu clienții

Președintele Comisiei economice, industrii și servicii din cadrul Senatului, Daniel Zamfir, i-a convocat marți pe reprezentanții companiilor de telecomunicații, pentru o rundă de discuții în vederea creșterii tarifelor, atât pentru serviciile de telefonie mobilă, cât și pentru cele de  internet.

La finalul dezbaterilor, senatorii au ajuns la concluzia că va fi necesară o intervenție legislativă, care să reglementeze relația dintre furnizorii serviciilor de telefonie mobilă și clienții acestora. În aceste condiții, este de așteptat ca respectiva măsură legislativă să prindă contur în cel mai scurt timp.

Reacția oficială pe această temă

În urma dezbaterilor a rezultat faptul că trebuie intervenit legislativ pentru că există un dezechilibru real între furnizorii de telefonie mobilă şi consumatori. (…) Consumatorul român, în momentul de faţă, este pus în situaţia de a fi captiv unui contract. Ca atare, modificările legislative pe care ni le propunem sunt în măsură să reechilibreze prestaţiile companiilor de telefonie mobilă…Două au fost propunerile venite azi în cadrul şedinţei. Prima a venit de la ANPC şi se referă la creşterea cuantumului amenzilor aplicate companiilor care utilizează clauze abuzive” , a declarat Daniel Zamfir, președintele  Comisiei economice, industrii și servicii din cadrul Senatului.