Sport

Reacția canotorilor români după calificarea în semifinalele probei de dublu vâsle: ”Restricțiile nu ne împiedică să facem curse bune”

Primii sportivi români care au intrat în întrecerile olimpice au confirmat așteptările. Între aceștia și canotorii Ionuț Prundeanu și Marian Enache, calificați în semifinalele probei de dublu vâsle.
23.07.2021 | 19:25
Reactia canotorilor romani dupa calificarea in semifinalele probei de dublu vasle Restrictiile nu ne impiedica sa facem curse bune
ADVERTISEMENT

Mai înainte ca flacăra olimpică să fie aprinsă, zeci de sportivi au intrat în focurile calificărilor. România are nu mai puțin de 9 echipaje calificate la Tokyo, iar două dintre acestea sunt deja în semifinale.

Marian Enache și Ionuț Prundeanu au făcut o cursă strategică în calificări și au obținut exact ce și-au propus, accederea în penultimul act al probei.

ADVERTISEMENT

Obiectiv îndeplinit pentru Prundeanu și Enache, finala ar fi un bonus

Marian Enache și Ionuț Prundeanu au încheiat seria de calificare pe locul 3, ultimul care le dădea dreptul să meargă direct în semifinala probei de dublu vâsle.

Cei doi canotori au mărturisit că nu au forțat, tocmai pentru ca în semifinale să fie într-o formă sportivă maximă, să se califice în finala întrecerii.

ADVERTISEMENT

”E ceva special aici, sunt restricții pentru că ei aici încă au cazuri de Covid-19. Însă restricțiile nu ne împiedică să dăm tot ce avem mai bun din noi și să facem curse cât mai bune.

Obiectivul nostru nu a fost să câștigăm această serie, ci să terminăm în primele trei locuri ca să mergem în semifinale. Iar acum avem două zile de relaxare și antrenamente pentru pregătirea semifinalei.

ADVERTISEMENT

Eu mi-am propus calificarea în finală, ce va fi acolo va fi doar un bonus pentru mine”, a declarat Marian Enache, citat de COSR.

Colegul său, Ionuț Prundeanu a fost la fel de sincer și nu ascunde faptul că sincronizarea nu a fost cea mai bună, dar zilele în plus de antrenament îi vor ajuta pe cei doi să regleze micile disfuncționalități.

ADVERTISEMENT

”A fost o grupă grea, dar frumoasă. Pentru o primă cursă a fost bună, mai avem puțin de lucrat la mici detalii”, a punctat Prundeanu, pentru sursa citată.

La dublu vâsle feminin, Ancuța Bodnar și Simona Radiș sunt deja favorite la o medalie olimpică

Printre primii sportivi care au intrat în competiții la Tokyo au fost și fetele din echipajul de dublu vâsle, Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

Și ele s-au calificat în semifinale, doar că într-o manieră care le transformă în principalele favorite la câștigarea medaliei de aur. Româncele au dominat categoric seria de calificare pe care au câștigat-o cu un avans de aproximativ 30 de metri.

Nu doar diferența în lungimi de barcă a fost impresionantă, ci și timpul obținut, cel mai bun din runda de calificări. Semifinalele probei de dublu vâsle, atât la feminin, cât și la masculin, sunt programate luni, 26 iulie.

ADVERTISEMENT