Sporturi

Reacția căpitanului echipei de FED Cup după tragerea la sorți: “Este foarte important ca Simona Halep să joace!”

21.08.2019 | 18:22
Reactia capitanului echipei de FED Cup dupa tragerea la sorti Este foarte important ca Simona Halep sa joace

Miercuri a avut loc tragerea la sorți pentru barajul de FED Cup, unde reprezentativa României va întâlni Rusia. După anunțul adversarei pe care echipa noastră o va întâlni la Cluj, pe 7-8 februarie 2020, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a declarat că se așteaptă la o confruntare dificilă, dar terenul propriu va constitui un avantaj pentru România. Un factor decisiv ar fi, însă, prezența Simonei Halep în echipă.

Reacția lui Florin Segărceanu după tragerea la sorți

Florin Segărceanu a analizat meciurile pe care echipa de FED Cup a României le va juca contra reprezentantei Rusiei, la Cluj, în luna februarie a anului viitor. Segărceanu crede că Rusia este o echipă foarte puternică, având în vedere cele 11 jucătoare prezente în top 100 WTA, dar publicul de la Cluj și prezența Simonei Halep în echipă ar putea înclina balanța pentru “tricolore”.

Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. Pentru a ne crește șansele este foarte important ca Simona să evolueze pentru România. Avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții, dar Rusia este o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top“, a declarat Florin Segărceanu.

Florin Segărceanu, căpitanul echipei de FED Cup a României
Florin Segărceanu, căpitanul echipei de FED Cup a României

Schimbare de sistem în FED Cup

Începând cu această ediție, sistemul competițional al FED Cup va suferi modificări importante. FED Cup Finals se va juca între 14 și 19 aprilie la Budapesta, pe zgură, și participantele vor fi cele 8 câștigătoare ale barajelor, finalistele ediției trecute, Franța și Australia, reprezentanta țării gazdă și wild-cardul, Cehia.

La competiția finală echipele vor fi împărțite în patru grupe, iar câștigătoarea fiecărei grupe va merge în semfinale. La fiecare întâlnire se vor juca 3 meciuri, două de simplu și unul de dublu. Finalistele au asigurată prezența la următoarea ediție, iar echipele clasate pe locurile 3-10 vor disputa baraj.

  • 7 februarie este data în care România joacă primele meciuri cu Rusia în barajul FED Cup