Fotbal international

Reacția de milioane a lui Gheorghe Hagi când a revăzut golul cu Columbia! Ianis a filmat totul. Video

13.04.2020 | 15:14
Reacția de milioane a lui Gheorghe Hagi când a revăzut golul cu Columbia! Ianis a filmat totul. Video
Gheorghe Hagi, decarul Generației de Aur a fotbalului românesc
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a urmărit, alături de Ianis, meciul de poveste reușit de România împotriva Columbiei, la Campionatul Mondial din 1994. La aproape 26 de ani distanță de la noaptea magică din Statele Unite ale Americii, „Regele” a avut o reacție de milioane când a revăzut golul incredibil marcat în poarta lui Cordoba.

Reacția lui Gheorghe Hagi când a revăzut golul cu Columbia din 1994

18 iunie 1994, în fața a peste 93.000 de suporteri aflați în tribunele stadionului „Rose Bowl” din Pasadena, rămâne și la 26 de ani distanță una dintre cele mai importante date din istoria primei reprezentative de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” debutau la Mondialul american în fața Columbiei, pe care Pele o considera principala favorită la trofeul suprem, și, după ce Florin Răducioiu deschidea scorul în minutul 16, Gheorghe Hagi marca unul dintre cele mai frumoase goluri ale acelui turneu final.

Din banda stângă a atacului României, Hagi a trimis o diagonală perfectă, care s-a oprit în plasa porții lui Cordoba, lăsat fără reacție.

ADVERTISEMENT

La aproape 26 de ani de la acel moment, Gheorghe Hagi a revăzut meciul cu Columbia, alături de Ianis, și a fost parcă și acum plăcut surprins de execuția fabuloasă pe care a reușit-o.

Atunci când Gică se uită la…Hagi!❤️🇹🇩10

Posted by Replay on Saturday, April 11, 2020

După victoria cu Columbia, meci încheiat 2-1 după ce Florin Răducioiu a reușit „dubla”, România a pierdut cu Elveția și a câștigat în fața țării gazdă, SUA, rezultate ce au adus calificarea de pe primul loc al grupei A.

În optimile de finală, „tricolorii” au avut o nouă reprezentație în fața Argentinei, pe care au învins-o cu 3-2, însă „visul american” s-a oprit în sferturi, după înfrângerea la penalty-uri cu Suedia.

ADVERTISEMENT

„Știam că nu are astâmpăr și iese din poartă aiurea”

Gheorghe Hagi recunoaște că bijuteria din meciul cu Columbia a ieșit după mai multe zile de studiu în care a studiat fiecare aspect al jocului portarului sud-american, Cordoba.

Timp de o lună, am pregătit confruntarea cu Columbia, văzută de Pele drept marea favorită la câștigarea turneului. Dă-i cu studiu video al adversarului până ne-a ieșit pe nări…

Unul știa totul despre Valencia, celălalt îl mânca pe pâine pe Valderrama sau pe Asprilla… Eu l-am preluat pe piept pe Cordoba, portarul… Așa s-a născut bijuteria mea cu Columbia.

ADVERTISEMENT

Știam că n-are astâmpăr și iese din poartă aiurea, că stă avansat… Înainte să-l execut, mai încercasem de două ori să-l lobez”, declara Gheorghe Hagi, conform Libertatea.

Carlos Valderrama, cel mai important fotbalist al Columbiei din ’94 a rememorat reușita lui Gheorghe Hagi: „Fantastic! Mare fotbalist! M-am uitat de mai multe or la reluări să încerc să îmi dau seama dacă a vrut să șuteze de acolo. Şi m-am convins, a vrut să înscrie”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri