News

Reacţia dură a preşedintelui Klaus Iohannis după presupusele crime din Caracal. Primele măsuri ale şefului statului

26.07.2019 | 17:10
Reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis dupa presupusele crime din Caracal Primele masuri ale sefului statului

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după cazul presupuselor crime din Caracal. Şeful statului s-a arătat revoltat de faptul că autorităţile nu au reuşit să salveze o adolescentă care ar fi murit în condiţii dramatice, din cauza unor grave disfuncţionalităţi ale sistemului legislativ. “Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, după presupusele crime din Caracal

“Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă. În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați. De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, se mai precizează în comunicat.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, este reţinut de autorităţi. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan a declarat la Digi 24 că  Dincă avea rămășițe de natură umană într-un butoi și că  polițiștii au descoperit anumite bijuterii, respectiv inele, care ar fi aparținut Alexandrei Măceșan, fata care a dispărut miercuri fără nicio urmă și cea care ar fi făcut apelul la 112 ieri.

gheorghe dinca criminal caracal
Gheorghe Dincă ar fi omorât două adolescente date dispărute. Sursa foto: digi24.ro

Controversele legate de intervenţia autorităţilor

„În butoiul în care au fost găsite aceste rămăşiţe au fost identificate şi bijuterii, respectiv inele, ce par a fi ale fetei dispărute la data de 24 (Alexandra Măceşanu n.r.), dispariţie sesizată pe data de 25. În urma acestor verificări, bărbatul a fost identificat, se află în prezent în custodia noastră şi este audiat”, a declarat Drăgan la  Digi 24.

Alexandra Măceșeanu, adolescenta dispărută miercuri, 24 iulie a reușit să apeleze  serviciul de urgență 112 joi dimineața, în jurul orei 11. Fata răpită după ce a urcat în mașina unui necunoscut la ocazie a sunat de 3 ori și a spus că este sechestrată în casa unui bărbat dând detalii despre locul unde este ținută. STS susține că nu a putut identifica GPS-ul telefonului și polițiștii au fost trimiși la trei adrese greșite. Abia la ora 6:00, în această dimineață, poliția a descins la casa suspectului criminal din Caracal, Gheorghe Dincă, după ce autorităţile au stat multă vreme în faţa casei criminalului, întrucât nu aveau mandat.