News

Reacția Elenei Udrea, după ce Traian Băsescu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei: „Se face din nou politică în România”

11.08.2020 | 12:44
Reactia Elenei Udrea dupa ce Traian Basescu sia anuntat candidatura la Primaria Capitalei Se face din nou politica in Romania
ADVERTISEMENT

Chiar dacă o nouă colaborare este aproape imposibilă în momentul de față, Elena Udrea nu uită de omul care a propulsat-o pe scena politică și i-a fost, practic, un mentor pe toată durata carierei sale. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, fosta blondă de la Cotroceni salută decizia lui Traian Băsescu de a candida din partea PMP la Primăria Capitalei.

Ba chiar le transmite contracandidaților să „își ia găletușele din nisip și să plece acasă”, pentru că bătălia electorală este deja pierdută. „Se face din nou politică în România”, a ținut să precizeze Udrea, vizibil entuziasmată de această veste.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României a hotărât să intre în cursă după ce PNL și USR PLUS nu au acceptat ca partidul său să facă parte din alianța care îl susține pe Nicușor Dan pentru postul de primar general și propune candidați comuni la primăriile de sector.

Elena Udrea, mesaj de susținere pentru Traian Băsescu, după ce acesta din urmă și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei

Gata, s-a terminat cu gluma! Candidații și susținătorii lor, cei aflați la vedere sau ascunși aiurea, prin „păduri”, își pot lua găletușele din nisip și pot merge acasă!

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, candidează! Și ca întotdeauna, câștigă! Se face din nou politică în România! Se face din nou administrație în România!”, a transmis Elena Udrea pe contul său de Facebook.

PMP ar putea să redevină PDL. Băsescu vrea ca Orban să-i cedeze numele fostului partid

Totodată, Traian Băsescu și-a exprimat intenția ca PMP să redevină PDL și a anunțat public că îi va solicita premierului Ludovic Orban să-i cedeze numele fostului partid. „Osatura PMP este din foști membri PDL. Un partid care merită să existe”, susține candidatul la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL.

PDL n-a fost orice partid, a dat trei primari generali și de două ori președintele României. Un partid care merită să existe. Vreau numele înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL și cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat fostul președinte.

ADVERTISEMENT

N-aș vrea să prezint neapărat un program de primar general, dar sunt prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat. Uitați-vă la Pasajul Basarab! O construcție formidabilă. Din păcate, s-a terminat de 10 ani pasajul și la piciorul pasajului, când ai coborât din rampă, te oprești în două semafoare, unul ca să întoarcă tramvaiul, iar altul ca să intri în Mihalache.

La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran, să treacă ori traficul de pe Mihalache pe sub intersecție, să nu mai ai semafor când cobori de pe pasaj… Uitați-vă la problema încălzirii, mult-discutata problemă a încălzirii, și un copil de clasa a V-a înțelegea că după cum s-a făcut contorizarea și automatizarea punctelor termice, RADET nu mai avea viață.

Bucureștiul este contorizat la nivel de scară de bloc. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile de pe conducte. Acest lucru este valabil din 2005, când s-a terminat programul de contorizare și automatizare a punctelor termice, și oricine știa că va ajunge RADET la faliment. Să nu începi programul de montare a centralelor de cvartal e o copilărie”, a mai spus Băsescu la B1 TV.

ADVERTISEMENT