News

Reacţia fabuloasă a unui elev, după ce a fost întrebat ce i-a picat la Bacalaureat. VIDEO

01.07.2019 | 16:18
Reactia fabuloasa a unui elev dupa ce a fost intrebat ce ia picat la Bacalaureat VIDEO

A fost o zi cu emoții mari pentru elevii care au dat astăzi proba scrisă la limba română la examenul de Bacalaureat. Poezia a fost cea care a dat de cap unora și i-a bucurat pe ceilalți. Elevii au avut de tratat la subiectul al treilea, considerat cel mai dificil, o poeză modernistă (profilul uman) și puteau alege între Ion Barbu și Tudor Arghezi.

Un elev, după proba la română de la Bacalaureat: „Mi-a picat fața”

Cei de la profilul real, respectiv tehnologic, au avut de ales între George Bacovia și Lucian Blaga, iar poeziile care au fost studiate în liceu aparținând acestor doi autori sunt „Plumb” și „Eu nu strivesc corola de minuni”. Chiar dacă poezia solicită creativitatea și imaginația candidaților, unii ar fi vrut să primească altceva, ceva care să nu îi solicite foarte mult.

Întrebat de reporterii de la PRO TV ce i-a picat la examen, un elev a avut simțul umorului și a răspuns fără să stea foarte mult pe gânduri: „Fața, în principiu” ( video aici). Un alt elev a știut ce să scrie și a spus că a ales Bacovia pentru că era unul din poeții destul de accesibili. Cu toate că subiectul al treilea este unul în care elevii ar trebuie să se desfășoare mai liberi, nu se punctează absolut deloc creativitatea, lucru semnalat chiar de o profesoară (citește aici opinia și ei rezolvarea la subiectele de la română).

Rezultatele se vor afișa pe 8 iulie, iar cele finale pe 13 iulie. Sursa foto: wowbiz.ro

„Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, se arată în metodologia Ministerului Educației.