Fotbal international

Reacția fanilor Sevillei după ce au aflat că înfruntă CFR Cluj în Europa League. ”Un rival accesibil” + ironii către ardeleni ”Nu au mai postat din aprilie”

17.12.2019 | 08:47
Reactia fanilor Sevillei dupa ce au aflat ca infrunta CFR Cluj in Europa League Un rival accesibil  ironii catre ardeleni Nu au mai postat din aprilie
ADVERTISEMENT

Pe 20 februarie, la Cluj-Napoca, respectiv pe 27 februarie în Spania, CFR și FC Sevilla își vor disputa un loc în optimile de finală ale Europa League. Pentru echipa lui Dan Petrescu acesta va reprezenta cel mai greu test european din sezonul curent al cupelor europene.

Reacția fanilor Sevillei după ce au aflat că înfruntă CFR Cluj în Europa League. ”Un rival accesibil”

La fel ca presa din Spania, care o vede pe CFR Cluj ca pe o victimă sigură în fața Sevillei, și fanii grupării andaluze sunt de părere că echipa lui Julen Lopetegui ar trebui să treacă la pas de campioana României.

ADVERTISEMENT

Majoritatea suporterilor celor de la FC Sevilla sunt mulțumiți cu rezultatul tragerii la sorți de luni. ”Un rival foarte accesibil. E obligatoriu să ne calificăm”, ”Un rival bun pentru calificare. Orice alt rezultat în afară de victorie ar fi un eșec”, au scris fanii în mediul virtual.

În rândul suporterilor ibericilor au existat și voci ironice, care spun că vizita în România va fi una extrem de plăcută. ”Un rival dificil și o călătorie grea, care cere multă mâncare și bere”, ”Vom avea un meci ușor, dar și un prilej de a vizita locuri frumoase în România”.

ADVERTISEMENT

Clubul CFR Cluj, ironizat pentru inactivitatea din mediul online

În Spania, ca de altfel în mare parte din Europa, Twitter-ul este un mijloc esențial de comunicare între cluburi și suporteri. După tragerea la sorți, fanii Sevillei au luat cu asalt contul oficial al CFR-ului pentru a căuta informații despre români.

Odată ajunși aici, surprize-surprize! Contul oficial de Twitter al celor de la CFR Cluj nu a mai avut activitate din luna aprilie a anului 2019, în condițiile în care un club serios din Europa de Vest are zeci sau chiar sute de postări pe zi.

ADVERTISEMENT

”O SEARĂ MINUNATĂ! CFR CLUJ – FC VIITORUL 3-1 Echipa noastră a câștigat cu 3-1 meciul cu FC Viitorul, după un meci extraordinar făcut de băieți în fața unui public numeros, care i-a încurajat din minutul 1 până la final”, a fost ultimul mesaj postat pe Twitter de oficialii lui CFR Cluj, pe 30 aprilie 2019.

Fanii iberici i-au taxat pe clujeni: ”Jucăm cu un club care nu a mai postat pe Twitter din luna aprilie”, a scris un fan andaluz, stupefiat de lipsa de activitate a clujenilor în meciul online.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, considerat outsider și de presa iberică

Și presa din Spania o consideră pe CFR ca fiind un rival accesibil. Jurnaliștii de la Mundo Deportivo au scris ”Norocul” andaluzilor: Sevilla a avut o tragere la sorți ușoară!”. ”Marca” a titrat ”CFR, una dintre surprizele competiției. Puțini jucători cunoscuți, dar rezultate mari în Europa”

ADVERTISEMENT
Tags: