News

Reacţia Flaviei Groşan, controversatul medic pneumolog, după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”S-a descurcat foarte bine!”

Medicul pneumolog Flavia Groșan, remarcat în perioada pandemiei de Covid printr-o serie de declarații controversate, a avut o reacție după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR.
19.05.2021 | 18:00
Reactia Flaviei Grosan controversatul medic pneumolog dupa angajarea Vioricai Dancila la BNR Sa descurcat foarte bine
ADVERTISEMENT

Medicul Flavia Groșan reacționează vehement și îi ia apărarea fostului premier al României, Viorica Dăncilă, în contextul numirii acesteia în funcția de consultant pe strategie la Banca Națională a României (BNR).

Doctorul din Oradea consideră că Viorica Dăncilă, ”super-batjocorită” în spațiul public, este un fost premier care ”s-a descurcat foarte bine” în 2019, când România a fost responsabilă de poziția de președinte al Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

Flavia Groşan, controversatul medic pneumolog, reacție după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

Într-o postarea pe pagina ei de socializare, Flavia Groșan admite că Dăncilă a avut consilieri buni în perioada mandatului de premier, însă ”este meritul ei că i-a ales”.

”Doamna asta, super-batjocorită, Viorica Dăncilă, s-a descurcat foarte bine la președinția CE (n.r. Comisiei Europene).

ADVERTISEMENT

O să-mi spuneți că a avut consilieri foarte buni. O să vă spun că da și este meritul ei că i-a ales. Asta înseamnă poziția, extrem de importantă, de consilier. De la ținuta, accesorizare, până la discurs și acțiune. Trebuie să-ți pui în evidență omul pe care îl păstorești. Câți știu să facă onest asta?

PS. Citeam cu ceva ani în urmă la ce antrenamente dure, epuizante, era supus Băsescu înaintea unor prezentări de către consilierii lui. Dar nici nu-l luai prin surprindere. Da… a fi consilierul cuiva. Ce onoare!”, a scris dr. Groșan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Tot pe Facebook, medicul Groșan Groșan îi atacă pe bărbații care o critică pe Dăncilă și spune că nu i se pare ”nimic mai grotesc decât ca un bărbat să bârfească o femeie”.

”Nimic nu mi se pare mai grotesc ca un bărbat să bârfească o femeie. Fie ea și Viorica Dăncilă. Pot sa înțeleg o femeie. Dar la un bărbat mi se pare o lipsa de virilitate, cel putin. Bine vă stă!

ADVERTISEMENT

PS. Extraordinar. Un fost premier a obținut nu știu ce funcție. Câți dintre noi am fi în stare să ocupăm locul ăla. Zic să ne vedem fiecare de ceea ce știm să facem cel mai bine. La răstălmăcit vorbe suntem ași. Amin”, mai comentează dr. Groșan.

Numirea Vioricăi Dăncilă la BNR, ironizată și criticată în spațiul public

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

După acest anunț, în spațiul public intern au început să curgă reacțiile critice sau ironice. Președintele Camerei Deputaților și actualul lider PNL, Ludovic Orban, a comentat în mod ironic noul job al fostului premier Viorica Dăncilă.

Întrebat marți de reporteri, la Parlament, ”Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la Banca Națională a României?”, Orban a răspuns, râzând: ”O recomandă vocea și talentul”.

Mult mai dur cu Dăncilă a fost gazetarul Cristian Tudor Popescu. Într-un editorial scris marți, acesta spunea că ”Dacă ești suficient de multă vreme o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare”, făcând trimitere la numirea fostului premier la instituția băncii centrale.

ADVERTISEMENT