Sport

Reacția FRF după anunțul că suporterii pot reveni pe stadioane din 15 mai: ”Va fi o problemă de organizare”

13.05.2021 | 21:28
ADVERTISEMENT

Vestea că suporterii pot reveni în tribune începând cu data de 15 mai nu i-a surprins întru totul pe oficialii FRF. Totuși oficialii forului îndeamnă fanii la responsabilitate și atrag atenția organizatorilor de evenimente sportive.

FRF a făcut toate diligențele necesare pentru ca arenele sportive să fie redeschise pentru fani, chiar și la o capacitate redusă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, confirmarea pe care o așteptau suporterii a venit, și nu oricum ci cu un bonus. În urmă cu câteva zile Federația anunța că primul meci cu spectatori, la jumătate din capacitatea arenei, va fi finala Cupei României.

Mihai Stoichiță: ”Să nu cădem în cealaltă extremă”

Directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, spune că redeschiderea stadioanelor este un moment extrem de important.

ADVERTISEMENT

Însă, în ciuda euforiei pe care o generează decizia autorităților, oficialul FRF crede că momentul revenirii fanilor în tribune va crea o serie de probleme cluburilor organizatoare de competiții sportive.

”Este îmbucurător că toate demersurile făcute de către FRF reușesc să aducă din nou oamenii pe stadion. Acum, trebuie să fim raționali și să nu cădem în extrema cealaltă să credem că am scăpat de probleme.

ADVERTISEMENT

Va fi o problemă de organizare, există multe semne de întrebare, e o situație nouă, dar sper ca cei care se ocupă de asta să fie abili și să știe cum să gestioneze situația”, a declarat Mihai Stoichiță, pentru Pro Sport.

Câți spectatori vor putea asista la meciuri

Redeschiderea stadioanelor va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, însă autoritățile anunță că în continuare vor fi aplicate măsuri de siguranță. Astfel, doar 25% din capacitatea tribunelor va putea fi ocupată de fani.

ADVERTISEMENT

”Semnalul către o normalitate după care tânjim de un an și ceva trebuie dat de către lege. Acest prim pas, chiar dacă e mic, să fie pasul care să ducă încet-încet către 100%”, a mai spus Stoichiță.

Dacă totul decurge conform planului, persoanele vaccinate anti-Covid vor putea participa și la meciurile din cadrul Campionatului European care se vor organiza în această vară, pe Arena Națională.

Federația Română de Fotbal a elaborat, în colaborare cu Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București, un plan de acces al spectatorilor, în limita a 25% din capacitatea Arenei Naționale, însă numărul fanilor ar putea fi și mai mare în funcție de evoluția pandemică.

ADVERTISEMENT