Sport

Reacția halucinantă a suporterilor irlandezi la vestea decesului Reginei Elisabeta a II-a. „Lizzie’s in the box”. Video

Știrea morții Reginei Marii Britanii a fost întâmpinată cu un entuziasm imens în Irlanda, unde fanii au ieșit pe străzi de bucurie
09.09.2022 | 12:26
Reactia halucinanta a suporterilor irlandezi la vestea decesului Reginei Elisabeta a IIa Lizzies in the box Video
Decesul Reginei Elisabeta a II-a a provocat reacții de entuziasm în Irlanda. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a provocat o tristețe imensă în Marea Britanie, iar toate evenimentele sportive programate în weekend au fost amânate, inclusiv toată etapa din Premier League.

Irlandezii au cântat “Lizzie’s in the box”

Însemnele de doliu au fost afișate la meciurile din cupele europene desfășurate aseară în Regatul Unit, Man. United – Real Sociedad 0-1, Hearts – Istanbul Bșakșehir 0-4 și West Ham – FCSB 3-1, unde s-a ținut și un minut de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT
West Ham FCSB minut de reculegere
Minut de reculegere ținut în memoria Reginei Elisabeta a II-a înaintea meciului West Ham – FCSB. sursa foto: hepta.ro
Man United Sociedad minut de reculegere
Minut de reculegere ținut în memoria Reginei Elisabeta a II-a înaintea meciului Man. United – Real Sociedad. sursa foto: hepta.ro
Hearts minut de reculegere
Minut de reculegere ținut în memoria Reginei Elisabeta a II-a înaintea meciului Hearts – Bașakșehir. sursa foto: hepta.ro

În schimb, în Irlanda, reacția generală după decesul celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii a fost întâmpinată cu un val uriaș de entuziasm.

La Dublin, fanii lui Shamrock Rovers au cântat la unison minute în șir din toți bojocii macabrul “Lizzie’s in a box” (Lizzie e într-o cutie).

ADVERTISEMENT

Clipul de pe Twitter a strâns aproape 60 de mii de like-uri

Manifestările au avut loc la meciul din Conference League de pe Tallaght Stadium, împotriva suedezilor de la Djurgardens, fosta adversară a lui Sepsi Sf. Gheorghe.

Filmulețul postat pe Twitter a primit 57 de mii de like-uri și a fost distribuit de peste 16 mii de utilizatori ai rețelei de socializare.

ADVERTISEMENT

Totodată, pe străzile din Derry City, un oraș situat în Nordul Irlandei, sute de oameni au ieșit pe străzi pentru a sărbători decesul Reginei Marii Britanii precum un succes major la fotbal, claxonând întruna și fluturând cu mândrie drapelul Irlandei.

Irlandezii nu pot ierta monarhia britanică pentru ruperea țării în două părți în urmă cu un secol

Relațiile diplomatice dintre Irlanda și Marea Britanie s-au schimbat dramatic mai ales după crearea Irlandei de Nord în 1921. Totul a fost posibil în urma actului din 1921 al Parlamentului Regatului Unit pentru o mai bună guvernare a Irlandei, care a dus la divizarea țării.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, tensiunile cu Marea Britanie s-au amplificat și au afectat pe termen lung viețile tuturor irlandezilor.

ADVERTISEMENT
Tags: