Imagini de la spectacolul oferit de acordeonistul Marian Mexicanu și taraful său au făcut deliciul internauților în ultimele zile și au stârnit mii de reacții din partea acestora.
Show-ul de muzică lăutărească s-a încheiat cu aplauze la scenă deschisă, poze cu telefonul și dans printre bănci, însă, din perspectiva Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), ”lecția deschisă” nu a depășit limitele normalului pentru o școală din București.
”Activitatea a durat o oră, a fost parte dintr-o serie de activități pe tema nediscriminării și a constat în prezentarea (sub formă de materiale power point, muzică specifică) a particularităților mai multor etnii, inclusiv cea rromă.
Școlile au dreptul să organizeze activități extrașcolare, pot decide specificul lor, scopul, grupul-țintă”, a explicat Larisa Gojnete, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al MunicipiuluiBucurești pentru Gândul.
Imaginile cu ”lecția deschisă” de la Colegiul Tehnic Energetic din București au ajuns pe platforma TikTok și au devenit virale.
Colegiul Tehnic Energetic, fosta ”Școală de Arte și Meserii” se laudă că este singura unitate de învățământ din Capitală care pregătește specialiști în domeniul energetic.
Misiunea declarată a colegiului este ”să formeze tineri educați, responsabili, foarte bine pregătiți, având competențe educaționale și profesionale care să le permită integrarea rapidă în societate”, se mai arată pe pagina oficială.
Un top al celor mai slabe licee din București, realizat de ISMB în 2020, după o analiză a rezultatelor de la Bacalaureat, situează Colegiul Tehnic Eneregtic pe ultimul loc din sectorul 5 și pe locul 9 din ”coadă” în București, în ceea ce privește nivelul de pregătire ale elevilor.
Clasamentul a apărut într-un raport de analiză a rezultatelor de la Bacalaureat iunie-iulie 2020 și a fost alcătuit având la bază șapte criterii de performanță și succes.