News

Reacția inspectoratului școlar, după lecția deschisă cu manele live de la Colegiul Tehnic Energetic: ”Școlile au dreptul”

Spectacolul cu manele live de la Colegiul Tehnic Energetic din București a făcut parte din seria de activități pe tema nediscriminării, susțin reprezentații ISMB.
22.10.2022 | 20:37
Reactia inspectoratului scolar dupa lectia deschisa cu manele live de la Colegiul Tehnic Energetic Scolile au dreptul
Marian Mexicanu a cântat la o lecție deschisă de la Colegiul Energetic din București / Sursă foto: Gândul, Facebook Colegiul Energetic
ADVERTISEMENT

Imagini de la spectacolul oferit de acordeonistul Marian Mexicanu și taraful său au făcut deliciul internauților în ultimele zile și au stârnit mii de reacții din partea acestora.

ISMB: ”A fost o activitate pe tema nedicriminării”

Show-ul de muzică lăutărească s-a încheiat cu aplauze la scenă deschisă, poze cu telefonul și dans printre bănci, însă, din perspectiva Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), ”lecția deschisă” nu a depășit limitele normalului pentru o școală din București.

ADVERTISEMENT

”Activitatea a durat o oră, a fost parte dintr-o serie de activități pe tema nediscriminării și a constat în prezentarea (sub formă de materiale power point, muzică specifică) a particularităților mai multor etnii, inclusiv cea rromă.

Școlile au dreptul să organizeze activități extrașcolare, pot decide specificul lor, scopul, grupul-țintă”, a explicat Larisa Gojnete, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al MunicipiuluiBucurești pentru Gândul.

ADVERTISEMENT

Singura școală din București care pregătește specialiști în domeniul energiei

Imaginile cu ”lecția deschisă” de la Colegiul Tehnic Energetic din București au ajuns pe platforma TikTok și au devenit virale.

Colegiul Tehnic Energetic, fosta ”Școală de Arte și Meserii” se laudă că este singura unitate de învățământ din Capitală care pregătește specialiști în domeniul energetic.

ADVERTISEMENT

Misiunea declarată a colegiului este ”să formeze tineri educați, responsabili, foarte bine pregătiți, având competențe educaționale și profesionale care să le permită integrarea rapidă în societate”, se mai arată pe pagina oficială.

Colegiul Tehnic București, pe lista celor mai slabe licee din Capitală

Un top al celor mai slabe licee din București, realizat de ISMB în 2020, după o analiză a rezultatelor de la Bacalaureat, situează Colegiul Tehnic Eneregtic pe ultimul loc din sectorul 5 și pe locul 9 din ”coadă” în București, în ceea ce privește nivelul de pregătire ale elevilor.

ADVERTISEMENT

Clasamentul a apărut într-un raport de analiză a rezultatelor de la Bacalaureat iunie-iulie 2020 și a fost alcătuit având la bază șapte criterii de performanță și succes.

ADVERTISEMENT
Tags: