Fotbal intern

LPF, informaţii de ultimă oră despre lupta la titlu în Liga 1: „Scenariul cu o singură finală nu are acoperire regulamentară“

30.07.2020 | 11:14
LPF informatii de ultima ora despre lupta la titlu in Liga 1 Scenariul cu o singura finala nu are acoperire regulamentara
ADVERTISEMENT

Ljuban Crepulja de la Astra Giurgiu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și meciul împotriva Universității Craiova, programat miercuri seara la ora 21:30, a fost amânat. 

LPF este într-o poziție dificilă, în condițiile în care este aproape imposibil ca play-off-ul să se încheie până pe data de 3 august, data limită la care UEFA vrea să i se transmită echipele care vor evolua în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a declarat că obiectivul rămâne ca toate meciurile să se dispute pe teren, chiar dacă nu sunt atât de multe date:


UPDATE, 30 iulie, 10:35 / Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a oferit detalii despre partida dintre Astra  şi Universitatea Craiova, amânătă de mai multe ori din cauza cazurilor de COVID-19 apărute la cele două formaţii.

ADVERTISEMENT

„Sperăm să găsim soluţii cu DSP Giurgiu pentru ca meciul Astra – Craiova să se joace vineri. Nu este aceeaşi situaţie ca la Poli Iaşi. Jucătorul Astrei a avut simptome specifice, deci nu este cazul unui fals pozitiv. DSP Giurgiu ar putea lua exemplul de la Cluj, când s-au retestat jucătorii rapid. Dacă nu se va putea disputa vineri, categoric nu va putea fi reprogramat. Există posibilitatea unei victorii la masa verde. Nu există un precedent. Pentru sezonul viitor trebuie să stabilim ce se întâmplă în aceste situaţii.

Data de 3 august este bătută în cuie. UEFA nu acceptă amânare. Am vorbit la UEFA şi putem juca în ultima zi. Vom transmite rezultatele la FRF, care va comunica mai departe. Scenariul cu o singură „finală“ între Craiova şi CFR nu are acoperire regulamentară. Nici deţinătorul de drepturi nu este de acord cu această soluţie“, a spus Justin Ştefan în direct la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Ştire iniţială, 29 iulie 2020, ora 16:06

Reacția LPF după ce un jucător de la Astra Giurgiu a fost depistat pozitiv

“Doctorii au decis că are simptome COVID-19 și nu se mai impune o retestare după ce jucătorul a manifestat simptome. Rămânem fideli măsurii de a disputa toate meciurile pe teren. Nu am obținut o dispensă de la UEFA pentru a amâna momentul în care vom anunța echipele calificate în cupele europene.

Dacă recurgem la alte scenarii am avea probleme de contract. Discutăm și scenariul ca să se dispute un meci Universitatea Craiova – CFR Cluj ca o finală, dar este puțin probabil să se întâmple pentru că nu avem acoperire regulamentară.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu se poate juca Astra – Craiova, scenariul este să se desfășoare celelalte meciuri”

Cât timp avem o anchetă epidemiologică, nu putem avea un meci programat. Astra are o discuție cu DSP în următoarele ore.

Dacă nu se poate juca Astra – Craiova, scenariul este să se desfășoare celelalte meciuri. Este un scenariu pe care lucrăm acum. 

Decizia finală aparține DSP-ului local, pentru că este autoritatea competentă în acest caz. Cheia este la Direcția de Sănătate Publică. În acest moment, depindem foarte mult de ancheta epidemiologică. 

DSP Cluj a dat undă verde datorită faptului că retestările succesive au arătat că cei care au continuat activitatea nu au fost considerați contacți. Veți vedea un lucru interesant zilele următoare, respectiv protocolul UEFA“, a spus Ștefan.

ADVERTISEMENT