Fotbal intern

Reacția LPF după noile infectări de COVID-19 de la Dinamo: “Luăm decizia după ce avem rezultatele tuturor testelor!”. Exclusiv

18.07.2020 | 15:48
Reactia LPF dupa noile infectari de COVID19 de la Dinamo Luam decizia dupa ce avem rezultatele tuturor testelor Exclusiv
ADVERTISEMENT

La Dinamo este un adevărat focar de coronavirus. Trei noi jucători au fost depistați pozitiv și numărul total a ajuns la zece cazuri printre fotbaliștii “câinilor”. Clubul este într-o situație dificilă și dacă va fi programată în campionat în perioada următoare nu se va putea baza pe cei zece jucători. 

Însă, situația este foarte delicată și încă nu se știe modul în care Dinamo va putea să încheie meciurile din campionat. Echipa lui Gigi Mulțescu are deja două restanțe de la restart când magazionerul a fost depistat pozitiv, iar acum se vor adăuga alte meciuri restanță.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat pentru FANATIK situația de la Dinamo și a anunțat când se vor lua deciziile în ceea ce privește echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare:

Reacția LPF după noile infectări de COVID-19 de la Dinamo: “Sper să fie lucrurile clare după rezultatele testelor”

“Am aflat de cei trei. Momentam am primit doar mesaje, dar așteptăm documentele scrise, așteptăm rezultatele după testarea de mâine (n.r. duminică), iar luni când vom primi rezultatele vom vedea ce este de făcut mai departe.

ADVERTISEMENT

Nu știu când va putea fi programată Dinamo. Vom vedea după rezultatele de luni, atunci sper să fie lucrurile mult mai clare. Nu putem spune în acest moment ce va fi pentru că nu este clară situația.

Nu știm câți testați pozitiv sunt, trebuie să vedem documentele oficiale de la club și clinicile la care s-a făcut testarea și apoi vom putea lua o decizie, probabil luni după-amiază”, a spus Ștefan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dinamo, lot decimat de coronavirus! Care sunt cei 10 jucători infectați

Cei 10 jucători depistați pozitiv de la Dinamo până acum sunt: Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic şi Dan Tălmaciu.

Cel mai probabil, pentru a duce la bun sfârșit campionatul, calendarul meciurilor va trebui decalat. Nu există date libere în calendar până la finalul sezonului ca Dinamo să poată disputa toate meciurile, plus restanțele.

ADVERTISEMENT

Până acum, “câinii” au trei restanțe

Dinamo trebuia să joace la interval de 4 zile de două ori cu Chindia Tărgoviște. Meciul de joi, programat inițial să se dispute în iunie, a fost încă o dată reprogramat pentru 29 iulie, iar același lucru se va întâmpla și cu confruntarea retur, programată inițial duminică, pe 19 iunie.

În afara “dublei” cu Chindia Târgoviște, Dinamo mai are o restanță, cu Hermannstadt. Astfel, după etapa din weekend, echipele de play-out vor avea 10 meciuri disputate, în timp ce Dinamo va rămâne cu 7.

 

ADVERTISEMENT