News

Reacția lui Augustin Zegrean după condamnarea lui Liviu Dragnea. Ce a spus fostul judecător CCR

Autor: Bogdan Solomon | 27.05.2019 | 15:05
Reacția lui Augustin Zegrean după condamnarea lui Liviu Dragnea. Ce a spus fostul judecător CCR
Augustin Zegrean a vorbit despre condamnarea primită de Liviu Dragnea. Sursa foto:pressone

Liviu Dragnea trece prin momente dificile, la doar o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Liderul Partidului Social Democrat a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 3 ani și 6 luni este sentința dictată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în acest caz.

Ce spune Augustin Zegrean despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Printre cei care au reacționat pe marginea acestui subiect se numără și Augustin Zegrean. Fostul judecător al Curții Constituționale a României a explicat că verdictul de astăzi trebuie să aibă același efect cu orice sentință de acest gen, astfel că Liviu Dragnea va fi nevoit să își ispășească pedeapsa în spatele gratiilor.

Ar trebui să aibă orice efect ca o sentință. Am ajuns să ne mirăm cand tribunalul condamnă ceva” , afirmă Augustin Zegrean, susținând totodată că era de așteptat să asistăm la o astfel de decizie din partea magistraților. „Orice om cu mintea la purtător se aștepta la o asemenea decizie. Poate o să intrăm în normalitate”  , consideră fostul judecător al CCR.

Liviu Dragnea va merge la închisoare. Sursa foto:digi24
Liviu Dragnea va merge la închisoare. Sursa foto:digi24

Președintele PSD va merge la închisoare

Reamintim că în cursul zilei de luni, 27 mai, președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea și-a aflat sentința în dosarul ce vizează o serie de angajări fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Liderul formațiunii politice de guvernământ a primit o pedeapsă de 3 ani și jumătate cu executare și urmează ca până spre seară, cel târziu, să ajungă în arest.

Liviu Dragnea este acuzat de  infracțiuni comise pe când ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman. Mai concret, în această calitate, Dragnea, care pe atunci conducea și filiala din Teleorman a formațiunii politice aflate la guvernare, ar fi controlat și coordonat activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, prilej cu care ar fi fost angajate fictiv în cadrul acestei insituții două apropiate ale sale. Este vorba despre  Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, care nu s-ar fi prezentat niciodată la sediul DGASPC, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!