News

Reacția lui Dan Barna la condamnarea lui Liviu Dragnea: ”O dovadă a independenței magistraților”

27.05.2019 | 14:49
Reactia lui Dan Barna la condamnarea lui Liviu Dragnea O dovada a independentei magistratilor

Liderul USR, Dan Barna, a avut o reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea și susține că sentința dată astăzi de către Înalta Curte de Casație și Justiție este o dovadă a independenței magistraților din România. Barna spune că Dragnea nu a reușit să scape de pușcărie oricât de multe încercări disperate a avut.

Condamnarea lui Liviu Dragnea, o dovadă a independenței judecătorilor

Barna susține că Dragnea nu avea ce să caute în viața publică după ce a fost deja condamnat în dosarul Referendumului din 2012, cel pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu. Liderul USR a spus că acum românii vor fi mândri că nu au trimis în Parlamentul European doar oameni nepregătiți ori de care să le fie rușine.

Barna a amintit de cele mai fierbinți episoade care l-au avut protagonist pe Liviu Dragnea. Printre acestea se numără și ordinul dat de Dragnea lui Sorin Grindeanu să dea ordonanța 13, cea care a scos lumea în stradă și care a dus la formarea mișcării Rezist și la ascensiunea USR-PLUS în preferințele de vot ale românilor.

Liviu Dragnea a devenit cel mai detestat politician din țară. Sursa foto: Olt Alert

Dan Barna: Începem reconstrucția normalității

”Decizia ICCJ reprezintă o dovadă a independenţei magistraţilor şi a faptului că Liviu Dragnea nu a reuşit, în pofida tuturor încercărilor disperate, să îngenuncheze Justiţia din România. Pentru a scăpa de închisoare şi pentru a-şi albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri şi acţiuni profund dăunătoare statului de drept şi democraţiei.

Am fost cu toţii martori, în aceşti doi ani şi ceva de guvernare PSD, la grozăviile puse la cale de el şi camarila sa împotriva Justiţiei. Având condamnarea precedentă, în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică, dar în lipsa unor reglementări clare, precum cea cuprinsă în iniţiativa ‘Fără penali în funcţii publice'”, România a asistat neputincioasă la tot ce a făcut acesta din funcţia de al treilea om în stat.

Dar, gata, de acum începem reconstrucţia normalităţii, românii şi-o doresc şi au spus-o răspicat duminică”, transmite Dan Barna printr-un comunicat de presă. Despre condamnarea lui Dragnea a vorbit și fostul premier Victor Ponta, care a spus că este o rușine. Acesta a declarat că l-a avertizat pe fostul său coleg de partid să își dea demisia pentru că era de așteptat că va primi o sentință cu executare.