ADVERTISEMENT
Fotbal international

Reacţia lui Dan Nistor după Irlanda de Nord – România 1-1: “Urcăm spre urna 1, unde ne este locul”

Autor: Eduard Dimiean | 19.11.2020 | 00:54
Reacţia lui Dan Nistor după Irlanda de Nord - România 1-1:
Reacţia lui Dan Nistor după Irlanda de Nord - România 1-1: "Urcăm spre urna 1, unde ne este locul" (hepta)

Dan Nistor a avut o reaacție entuziastă după egalul României obținut la Belfast, mijlocașul de la U Craiova fiind optimist în privința șanselor tricolorilor de a urca în urna 1 valorică.

ADVERTISEMENT

România a avut o prestație modestă în față Irlandei de Nord și a încheiat pe locul trei în grupa de UEFA Nations League.

Pentru tricolori a fost ultimul meci al anului, iar Mirel Rădoi s-a declarat mulțumit de faptul că echipa a ajuns în urna a doua.

Reacţia lui Dan Nistor după Irlanda de Nord – România: “Urcăm spre urna 1, unde ne este locul”

“Ne bucurăm că am reușit această performanță pentru România și cred eu că sunt multe lucruri pozitive în această calificare. Sunt o echipa care joacă mult pe sus, eu cred ca am jucat destul de bine și cred că rezultatul este echitabil.

ADVERTISEMENT

Ne bucurăm de fiecare dată când suntem convocați, dăm totul și sperăm la următoarea convocare în martie. Este un plus, înainte de această partidă urcăm încet-încet spre prima urnă,. Deși sunt critici suntem puternici și urcăm împreună spre prima urnă valorică, vom duce România acolo unde îi este locul.

Deocamdată dânsul nu ne-a spus nimic (n.r. despre o plecare a lui Mirel Rădoi), consider că este în continuare selecționer, vedem dacă va pleca de la echipa națională, în acest moment nu avem ce discuta despre acest subiect”, a declarat Dan Nistor la finalul partidei pentru PRO X.

Tricolorii au prins urna a 2-a valorică

Tricolorii au prins urna a 2-a valorică pentru CM 2022 cu ajutorul Serbiei. Rusia a fost învinsă la Belgrad, scor 5-0, şi a pierdut puncte importante, motiv pentru care România a urcat în față lor.

ADVERTISEMENT

Egalul din Irlanda de Nord i-a fost suficient României ca să urce în urna a 2-a. În urna 1 valorică pentru preliminariile CM 2022 se regăsesc echipe precum Belgia, Franţa, Anglia, Portugalia, Spania, Croaţia, Italia, Danemarca, Germania şi Olanda.

Tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2022 va avea loc pe 7 decembrie, la Zurich. Pentru stabilirea urnelor valorice va fi luat în calcul clasamentul FIFA din noiembrie, întocmit după meciurile amicale şi ultimele două etape din UEFA Nations League.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!