Sport

Dan Petrescu, mulţumit de amânarea derby-ului cu FCSB, dar invidios pe transferurile rivalei: „Cât a costat Compagno? Mulțumesc!“

Dan Petrescu e mulțumit după ce derby-ul cu FCSB din SuperLiga a fost amânat pentru ca cele două echipe să se pregătească pentru grupele Conference League. În schimb, invidiază rivala pentru transferurile făcute.
30.08.2022 | 18:09
Dan Petrescu multumit de amanarea derbyului cu FCSB dar invidios pe transferurile rivalei Cat a costat Compagno Multumesc
2 meciuri și-a amânat până acum CFR Cluj în SuperLiga. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

LPF a luat decizia ca meciul dintre FCSB și CFR Cluj din etapa 9-a să fie amânat. Din informațiile FANATIK, derby-ul campionatului se va juca pe 21 decembrie.

Dan Petrescu salută decizia LPF: „Ar fi fantastic, și pentru noi și pentru ei, să putem pregăti meciurile de joi din grupe”

FCSB debutează în grupele Conference League cu West Ham United, în timp ce CFR Cluj mergem în Kosovo pentru meciul cu Ballkani. Dan Petrescu consideră că este o decizie firească: „Ar fi fantastic, și pentru noi și pentru ei, să putem pregăti meciurile de joi din grupe”.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe au jucători indisponibili din punct de vedere medical, așa că această amânare este ca o gură de oxigen: „Mai ales că sunt probleme de lot, de accidentări și o foarte mare oboseală la echipă. Asta se vede”.

„Bursucul” vede această decizie ca o mană cerească și explică și mai detaliat de ce îi va reseta total pe jucătorii lui CFR Cluj: „Cred că cel mai bun jucător va fi pentru noi o pauză. Sunt convins că 2-3 zile de pauză vor rezolva problemele de la echipă. Îmi pare așa de bine că am amânat acest meci, nu vă dați seama. Toată lumea are nevoie de o pauză”.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, „înțepături” pentru FCSB: „Au văzut și ei cum e să fii în Europa, nu e așa ușor”

Dan Petrescu e de părere că și pentru FCSB această decizie este una de bun augur: „Mi se pare că s-a facut ceva logic. Dacă ambele echipe au vrut… Și FCSB e într-o situație similară”.

Antrenorul campioanei a vrut totuși să scoată în evidență că CFR Cluj a jucat mai multe meciuri și a strecurat și o mică ironie: „N-au jucat așa de multe meciuri, dar au și ei ceva probleme de lot. Au văzut și ei cum e să fii în Europa, nu e așa ușor”.

ADVERTISEMENT

Petrescu a venit și cu cifre concrete: „Am jucat în mai puțin de două luni 15 meciuri oficiale”.

Dan Petrescu, invidios pe campania de transferuri a FCSB

Întrebat despre transferul lui Andrea Compagno la FCSB, Petrescu a deschis un dialog savuros cu jurnaliștii prezenți la conferința de presă: „Cât a costat?”, a întrebat antrenorul CFR-ului. „Un milion și jumătate”, i s-a răspuns. „Mulțumesc! Și Miculescu cât a costat?”, a mai adăugat. „Și el un milion și ceva”, l-au lămurit reporterii. „Mulțumesc!”, a concluzionat „Bursucul”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a plătit doar pentru transferuile lui Compagno și Miculescu 3,2 milioane de euro, la care se adaugă 350.000 de euro pentru transferul lui Dawa, 250.000 pentru Bogdan Rusu, 300.000 pentru Marco Dulca și alți 300.000 pentru Vadim Rață.

ADVERTISEMENT