Sport

Reacţia lui “Dasaev” după ce s-a predat în cazul atacului de la Brăila! “Ei loveau pe toată lumea, parcă erau drogați”

17.09.2018 | 15:49
Reactia lui Dasaev dupa ce sa predat in cazul atacului de la Braila Ei loveau pe toata lumea parca erau drogati

Daniel Gabriel Husein, poreclit “Dasaev”, s-a predat luni dimineaţa şi a declarat că este nevinovat în cazul atacaului de la Brăila, în care baschetbaliştii Darrell Bowie şi Joseph McClain au fost înjunghiaţi. Acesta a fost însoţit de avocatul său atunci când a ajuns la sediul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brăila.

Am răspuns unor agresiuni din partea acestor sportivi. Atâta tot. A fost ceva inopinat. Ei erau în zona băii și nu lăsau pe nimeni să treacă. Le-am cerut voie, mi-am cerut dreptul de a trece spre baie. Ei erau beți și se certau cu altcineva, au crezut că sunt și eu cu ceilalți. Au răspuns cu loviri. Atât a fost”, a declarat Daniel Gabriel Husein.

Interlopul “Dasaev” se consideră victimă a atacului

Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla “Dasaev”, avea o rană pe obraz atunci când s-a predat şi a susţinut că a fost lovit de cei doi sportivi, care păreau drogaţi. Rana este din seara respectivă. Am am fost tăiat cu un breloc ceva. Nu știu exact. Ei loveau pe toată lumea, parcă erau drogați”, a mai precizat “Dasaev”.

Angelica Ionel, avocatul suspectului, a declarat că Daniel Gabriel Husein este doar parţial vinovat şi a susţinut că interlopul a fost atacat de patru sportivi. “E doar parțial vinovat, pentru că a ripostat, fiind lovit de patru sportivi. A fost agresat și s-a apărat cum a putut”.

Mircea Ciutac, procurorul de caz, a anunţat că sunt efectuate cercetări pentru infracţiunile de tentativă de omor calificat asupra a două persoane, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de obiecte periculoase. Acesta a mai susţinut că cei doi baschetbalişti au fost atacaţi într-un conflict spontan. “A fost un conflict spontan. Imaginile sunt foarte clare. După filmări sunt mai multe persoane implicate, nu cred că ajung la zece, nu au fost audiate, sunt căutate în continuare. Se efectuează cercetăti pentru infracţiunile de tentativă de omor calificat asupra a două persoane, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de obiecte periculoase.  În fapt, un bărbat, într-un club din Brăila, a purtat asupra sa un cuţit cu care a lovit două persoane cărora le-a cauzat leziuni. Uneia dintre victime i-a fost pusă viaţa în pericol şi necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale. Celei de-a doua i-a provocat leziuni mai uşoare, fără a-i fi pusă viaţa în pericol, dar va necesita 25-30 de zile de îngrijiri medicale. E prematur să spun că cel care s-a predat e autorul, dar nu s-a predat degeaba. Putem spune acum, înainte de audieri, că o singură persoană a dat cu cuţitul”, a declarat Mircea Ciutac.