Fotbal international

Reacţia lui Diego Simeone când a aflat că Atletico Madrid – Chelsea se joacă la Bucureşti: “Trăim într-o lume complicată”

12.02.2021 | 21:40
Reactia lui Diego Simeone cand a aflat ca Atletico Madrid  Chelsea se joaca la Bucuresti Traim intro lume complicata
ADVERTISEMENT

Diego Simeone a oferit prima reacție după ce s-a decis că Bucureștiul va găzdui meciul din Champions League, dintre Atletico Madrid și Chelsea. Decizia a fost luată din cauza restricților provocate de noua tulpină de coronavirus care restricționează accesul britanicilor în Spania.

Atletico Madrid nu a putut juca pe stadionul propriu “Wanda Metropolitano” meciul tur din optimile UCL cu Chelsea și a fost obligată să mute partida pe o arenă neutră.

ADVERTISEMENT

UEFA a decis ca meciul să se dispute pe 23 februarie, la București pe Național Arena, fără spectatori, returul urmând să se dispute pe “Stamford Bridge”, la 3 săptămâni distanță.

Prima reacție a lui Simeone după ce Bucureștiul va găzdui meciul lui Atletico: “Trăim într-o lume complicată”

Diego Simeone nu consideră că este o problemă faptul că partida a fost mutată pe un alt stadion, și a oferit o reacție realistă cu privire la această situație indeită: “Orice opinie aș avea, nu va schimba cu nimic situația. Trăim într-o lume complicată, care trece prin momente grele.

ADVERTISEMENT

Cred că trebuie ca jucătorii mei trebuie să se pregătească și să bucure de ce este posibil acum, adică să joace fotbal oriunde și oricând, indiferent de condiții. Sunt oameni care nu pot munci din cauza acestei situații, iar noi nu avem motive să ne plângem, așa că nu e nicio problemă”, a declarat tehnicianul lui Atletico Madrid.

Argentinianul are amintiri frumoase de pe Național Arena. În 2012, echipa sa Atletico Madrid, cucerea la București trofeul Europa League după ce o învingea în finală, cu scorul de 3-0, pe Athletic Bilbao.

ADVERTISEMENT

UEFA mulțumește cluburilor pentru cooperare

“UEFA dorește să le mulțumească cluburilor Atletico Madrid și Chelsea Londra pentru sprijinul acordat și cooperarea de care au dat dovadă, deasemenea Federației Române de Fotbal pentru asistență și acordul final”, a transmis forul continental într-un comunicat.

Din cauza situației provocate de pandemia de coronavirus, UEFA a fost nevoită să mute 5 partide care se vor disputa în luna februarie la nivel continental. Meciul Leipzig – Liverpool se va disputa pe 16 februarie la Budapesta, în timp ce duelul dintre Mönchengladbach și Manchester City se va disputa tot în Ungaria, pe 24 februarie.

ADVERTISEMENT

Calendarul Europa League a fost și el modificat, Benfica – Arsena s-a mutat pe stadionul din Roma, Real Sociedad o va găzdui pe Manchester United la Torino, în timp ce stadionul lui Villareal va fi gazdă a meciului Molde – Hoffenheim.

ADVERTISEMENT