Fotbal intern

Reacția lui Gică Popescu după ce un jurnalist turc l-a jignit pe Hagi: „Probabil avea trei titluri mondiale” Exclusiv

29.01.2021 | 23:00
Reactia lui Gica Popescu dupa ce un jurnalist turc la jignit pe Hagi Probabil avea trei titluri mondiale Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a vorbit pentru FANATIK despre declarația jurnalistului turc Erman Toroglu, cel care l-a jignit pe Hagi. „Baciul” consideră că Gică Hagi ar fi avut trei titluri mondiale dacă ar fi fost în naționala Braziliei.

Același jurnalist îl jignise și pe Marius Șumudică, cel care a fost demis recent de la Gaziantep. Gică Popescu i-a luat atunci apărarea antrenorului român.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a comentat în exclusivitate pentru FANATIK noul derapaj al jurnalistului turc care l-a făcut „țigan” pe Șumudică și care mai nou l-a jignit și pe Gică Hagi.

Gică Popescu: „Eu cred că Hagi e cel mai important străin care a jucat în Turcia!”

Gică Popescu a vorbit pentru FANATIK despre declarația jurnalistului Erman Toroglu de la A Spor, în care turcul spunea: „Dacă vorbim de carieră, Mesut Ozil este peste Hagi și Alex. Mesut a fost campion mondial și fotbalistul anului în Germania. Sigur că e mai bun decât Hagi” și care a stârnit furia fanilor lui Galatasaray și a tuturor celor care îl iubesc pe Hagi.

ADVERTISEMENT

Popescu însă nu prea ia în serios declarația jurnalistului turc, pe care o consideră o simplă părere personală, care nu trebuie considerată drept un adevăr absolut: „E părerea lui. Fiecare jurnalist, ca fiecare suporter are preferații lui în fotbal. Respectivul jurnalist nu e deținătorul adevărului absolut. Că lui îi place mai mult de Mesut Ozil decât de i-a plăcut de Hagi, asta nu înseamnă că are și dreptate. Repet, fiecare jurnalist, fiecare om poate să aibă părerea lui!”, a fost prima reacția a fostului mare fotbalist.

Pentru președintele Viitorului Constanța un lucru e sigur: „Eu cred că Hagi până acum este cel mai important jucător străin care a trecut prin campionatul Turciei, dar această opinie este una personală, pe care trebuie să i-o respectăm. Nu trebuie să fie neapărat cea adevărată”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: „Și Hagi dacă era în naționala Braziliei avea trei titluri mondiale!”

Gică Popescu e de părere că Gheorghe Hagi nu poate fi comparat cu Mesut Ozil, chiar dacă neamțul de origine turcă are un titlu mondial cu Germania. Fostul mare jucător al lui Galatasaray a afirmat că și Hagi probabil ar fi cucerit cel puțin trei titluri mondiale dacă ar fi reprezentat Brazilia: „Și Hagi dacă era în naționala Brazliei probabil avea trei titluri mondiale! Asta nu înseamnă că valoarea individuală este una mai mare a lui Mesut Ozil. Sunt convins că dacă și Hagi juca în naționala Germaniei ar fi cel puțin un titlu mondial.

Popescu consideră că oricine poate declara orice dorește: „E democrație!”. Însă nu poate uita ce a făcut Gheorghe Hagi pentru Galatasaray și consideră că astfel de păreri personale nu merită comentate: „Omul poate spune ce dorește. Hagi a făcut istorie la Galatasaray. Să facă și Mesut Ozil la Fener! Eu sper că nu, că țin cu Galata, normal (n.r. râde). Aceste opinii personale nu merită comentate! Din păcate nu s-a născut în Germania, ci în România, unde lucrurile au stat și stau diferit din punct de vedere fotbalistic”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al Generației de Aur trage un semnal de alarmă și critică pe cei care comentează orice părere a oricărui ziarist sau om de fotbal: „Nu mă interesează ce spune unul și altul! Oricărui ziarist sau om de fotbal trebuie neapărat să îi comentăm părerile personale? Să fie sănătos”, a spus Gică Popescu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT