Fotbal international

Reacția lui Gigi Becali despre înființarea Superligii Europei: ”Ar fi o nenorocire pentru noi”

19.04.2021 | 13:17
Reactia lui Gigi Becali despre infiintarea Superligii Europei Ar fi o nenorocire pentru noi
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB, Gigi Becali, a comentat pe marginea înființării Sperligii Europei, propusă de 12 dintre cele mai mari cluburi de fotbal, și a mărturisit că dacă proiectul va fi pus în practică, acest lucru ar aduce prejudicii enorme cluburilor din afara competiției.

Pe de altă parte, Becali este convins că UEFA nu va ceda în fața cluburilor care au inițiat acest demers, dar și că din punct de vedere legal înființarea Superligii Europene nu este posibilă.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a mai spus că și echipa pe care o patronează a fost invitată, în calitate de câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni să se alăture proiectului în trecut.

Ce ar însemna pentru FCSB înființarea Superligii Europene

Patronul roș-albaștrilor a explicat de ce înființarea acestei competiții, European Super League, ar însemna o catastrofă pentru FCSB și celelalte cluburi, nu la fel de puternice din punct de vedere financiare precum inițiatoarele proiectului.

ADVERTISEMENT

”Dacă o fac, ar fi o nenorocire pentru noi, pentru cluburile mici. Ar încasa tot pe spinarea lor și noi ăștia săracii n-am mai avea de unde. Daca nu jucăm cu Manchester, Milan, de unde să mai încasăm milioane? Dă cineva atâția bani să vadă pe FCSB cu Lille și Espanyol?”, a comentat Gigi Becali, la Pro X.

Însă, finanțatorul roș-albaștrilor este convins că UEFA nu va ceda în acest conflict de interese și că și cluburile care au propus înființarea Superligii Europene vor renunța la idee, pentru că în joc sunt carierele fotbaliștilor care ar urma să fie suspendați de UEFA și FIFA.

ADVERTISEMENT

”Dacă le scoți din competiții, nu își pot permite, îi scoți și de la echipele naționale. Asta ar fi problema, dar altfel ar face ce-ar vrea. Banii sunt la ei, dar uite că se râcâie de 10 ani să facă asta și tot nu pot să o facă. Ei nu cedează (cluburile inițiatoare – n.r.), dar nu au portiță, n-o să poată să facă Superliga”, a mai spus Becali.

FCSB invitată la ”masa bogaților” și cum a râs Becali de Florin Talpan

Patronul liderului din Liga 1 a mai spus pentru sursa citată că și echipa lui a fost invitată să intre în proiect. Afaceristul nu a ratat ocazia să-l înțepe din nou pe juristul CSA Steaua Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

”Dacă o fac, o fac la înțelegere cu UEFA și Champions League rămâne Champions League. Se va numi Super League. Așa fusese vorba când ne-au contactat și pe noi. Să facă o superligă cu toate echipele care au câștigat o dată Liga Campionilor.

Ne-au invitat și pe noi Steaua-FCSB. Întrebați-l pe Talpan, că acum îl cheamă pe el. Îl cheamă și-l lasă pe el să ia hotărârile acolo. Îi dă în judecată Talpan, face proces la Strasbourg și rezolvă el toate”, a încheiat într-un ton ironic Gigi Becali, intervenția de la Pro X.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 28,00 este cota pentru „1 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT