Sport

Pep Guardiola e în al nouălea cer după ce Manchester City și-a luat revanșa în fața lui PSG: „Suntem foarte buni”

Pep Guardiola l-a supărat pe prietenul Leo Messi. Manchester City a bătut-o în retur pe PSG și merge de pe primul loc în primăvara Ligii Campionilor. La final, antrenorul catalan nu și-a putut stăpâni bucuria.
25.11.2021 | 10:12
Pep Guardiola e in al noualea cer dupa ce Manchester City sia luat revansa in fata lui PSG Suntem foarte buni
ADVERTISEMENT

PSG s-a deplasat cu gânduri mari în Anglia pentru returul cu Manchester City. Francezii reușiseră să se impună la Paris în fața „cetățenilor” și sperau că vor da lovitura și pe Etihad. În cazul unei victorii, echipa lui Pochettino ar fi fost acum pe primul loc în grupa A.

N-a fost să fie însă și, după cum afirma și Pep Guardiola la finalul derby-ului, Manchester City a făcut un meci aproape perfect. Englezii nu doar că s-au instalat confortabil în fotoliul de lider, dar și-au asigurat și prezența în optimi de primul loc.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat Guardiola după victoria cu PSG: „Am fost geniali”

Manchester City a reușit să revină de la 0-1. Kylian Mbappe deschisese scorul în minutul 5o, dar Sterling a restabilit egalitatea în mai puțin de un sfert de oră. Inspirat, Guardiola l-a trimis în teren pe Gabriel Jesus chiar după golul lui Mbappe, iar brazilianul a dat lovitura în minutul 76, stabilind astfel scorul final, Man City – PSG 2-1.

„A fost o seară excelentă pentru noi. Întotdeauna vrem să dăm totul, iar acum băieții au luptat mult pentru că un meci cu PSG presupune mare efort pe faza defensivă. Rezultatul de azi e o lecție bună, ne arată că, atunci când pierdem, trebuie să continuăm.

ADVERTISEMENT

Știam că și o remiză este un rezultat suficient pentru noi, dar am dat totul pentru a câștiga. PSG are calitate foarte mare în atac, jucătorii reușesc mereu să găsească spațiile libere.

Sunt foarte buni în atac, dar noi am reușit să ne apărăm ca o echipă. Cred că am fost geniali”, a declarat Guardiola, după City – PSG 2-1.

ADVERTISEMENT

PSG trebuie să se mulțumească astfel doar cu locul 2, care asigură și el prezența în optimile UEFA Champions League. În grupa celor doi granzi mai rămâne doar o necunoscută.

RB Leipzig și Club Brugge se luptă pentru locul al treilea, care reprezintă calificarea în 16-imile UEFA Europa League. Ambele echipe au cât patru puncte înaintea ultimei etape, în care nemții vor juca acasă cu City, iar belgienii în Franța, cu PSG.

ADVERTISEMENT

Un puști a vrut cu orice preț tricoul lui Bernardo Silva

Una dintre cele mai nostime faze ale serii de UEFA Champions League s-a petrecut chiar la finalul derby-ului dintre Manchester City și PSG. Deși pe teren s-au aflat super vedetele Lionel Messi, Neymar sau Kylian Mbappe, un puști a vrut tricoul unui fotbalist mai puțin mediatizat.

Cu ochii aproape în lacrimi, un copil s-a dus la Bernardo Silva pentru a îl ruga să îi ofere tricoul cu care a jucat împotriva vicecampioanei Franței.

Lusitanul s-a conformat și-a făcut o bucurie băiețelului. Popularitatea lui Silva a crescut în acest sezon, când a devenit unul dintre fotbaliștii de bază ai lui Guardiola. Mijlocașul în vârstă de 27 de ani a înscris până acum patru goluri și a oferit două assist-uri în toate competițiile.

ADVERTISEMENT