News

Reacția lui Klaus Iohannis, după ce Codruța Kovesi a fost aleasă procuror-șef european: „O victorie a României”

19.09.2019 | 16:51
Reactia lui Klaus Iohannis dupa ce Codruta Kovesi a fost aleasa procurorsef european O victorie a Romaniei
Klaus Iohannis exultă după ce Laura Codruța Kovesi a devenit noul procuror-șef european. Sursa foto: adevarul.ro

Klaus Iohannis exultă după alegerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Într-o declarație de presă dată publicității joi în cursul zilei de joi, președintele României subliniază că votul acordat în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), reprezintă o mare victorie pentru țara noastră, care face astfel un pas important în combaterea corupției, chiar dacă PSD a încercat în nenumărate rânduri să împiedice acest rezultat.

Mesajul lui Klaus Iohannis după numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European

Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept. Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a transmis șeful statului.

Klaus Iohannis salută numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European. Sursa foto: cotidianul.ro
Klaus Iohannis salută numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European. Sursa foto: cotidianul.ro

Viorica Dăncilă, critici dure pentru Laura Codruța Kovesi

Dacă președintele Klaus Iohannis s-a declarat încântat de alegerea Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, nu același lucru putem spune despre Viorica Dăncilă. Prim-ministrul nu vede cu ochi buni această decizie, precizând că, în cazul în care acuzațiile aduse fostei șefe a DNA se vor dovedi adevărate, imaginea țării noastre va avea foarte mult de suferit.

Este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS