News

Reacția lui Klaus Iohannis, după exploziile din Sri Lanka! ”Trebuie să susținem libertatea credinței!”

21.04.2019 | 14:17
Reactia lui Klaus Iohannis dupa exploziile din Sri Lanka Trebuie sa sustinem libertatea credintei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, condoleanţe tuturor celor afectaţi de exploziile din Sri Lanka şi a afirmat că „trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei“.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj după atentatul din Sri Lanka

„Condamn cu fermitate atacurile teribile împotriva unor oameni nevinovaţi din #SriLanka în Duminica Paştelui. Condoleanţele mele tuturor celor afectaţi. Trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei“, a scris, duminică, Iohannis pe Twitter, potrivit news.ro.

Și preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a declarat „îngrozit” şi „întristat” de seria de explozii produse în Sri Lanka duminică, de Paştele catolic, asigurând că Uniunea Europeană este „gata să-şi aducă sprijinul”, transmite AFP, citată de Agerpres. „Sincere condoleanţe familiilor victimelor, care se adunaseră pentru a se ruga în pace sau veniseră să viziteze această frumoasă ţară”, a adăugat Juncker într-un mesaj difuzat pe reţeaua Twitter.

Cel putin 185 de oameni au murit in atentatele din Sri Lanka

185 de persoane au murit în urma mai multor explozii care au avut loc în Sri Lanka

Cel puţin 185 de persoane, dintre care 35 de străini, au fost ucise şi alte peste 560 rănite într-un atac coordonat fără precedent comis duminică în Sri Lanka, un stat insular din Asia de Sud. Mai devreme, MAE  a transmis că Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autorităţile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate.

Opt elevi români se află în Sri Lanka, la un schimb de experiență. Aceștia au fost adăpostiți într-o bază militară și se află în afara oricărui pericol, potrivit ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu.

Nici la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.