News

Reacția lui Liviu Dragnea, după acuzațiile președintelui Klaus Iohannis, în Parlament

02.04.2019 | 15:40

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat ferm marți, în Parlament, după ce Klaus Iohannis a criticat din nou partidul pe care îl conduce. Șeful statului a acuzat PSD de fragilizarea statutului României în NATO, în timpul ședinței organizate pentru a marca 15 de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.

Reacția lui Liviu Dragnea, după acuzațiile lui Klaus Iohannis. Ce l-a deranjat pe liderul PSD

Klaus Iohannis a vorbit, în discursul său, despre „lipsa de respect manifestată de PSD față de armată”. „Lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiţie decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării. Instanța de judecată a respins această acțiune nefondată a PSD, care a pus Armata României într-o situație delicată din rațiuni strict politicianiste”, a spus președintele.

Liviu Dragnea a intervenit după ce șeful statului a mai spus că „majoritatea PSD, cu asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul țării noastre în NATO și în UE”.

Klaus Iohannis a criticat, din nou, PSD.
Klaus Iohannis a criticat, din nou, PSD.

Un pact ratat cu Klaus Iohannis

În acest context, Liviu Dragnea a declarat că ar fi vrut să îi propună președintelui o înțelegere pe o temă importantă – menținerea la 2% din PIB a cheltuielilor pentru Apărare. „Am văzut partide care au început să se abată de la acest obiectiv. E o temă pe care sincer aş fi vrut să i-o propun preşedintelui, dar după discursul dumnealui pe care l-am auzit azi mi-a dat seama că e un demers inutil”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

„Am intrat în al treilea an al guvernării PSD-ALDE care a alocat 2% din PIB pentru apărare. Ce a făcut acest guvern atacat în permanenţă? A mărit salariile militarilor. Susţine în continuare pensiile şi salariile militarilor şi după ultimele întâlniri cu rezervişti urmează ca şi aici lucrurile să se pună în ordine şi toate nedreptăţile din sistem să fie rezolvare. Ar fi fost util ca toate partidele politice să îşi asume acest obiect”, a adăugat Liviu Dragnea.