News

Reacția lui Marian Godină despre “scrisoarea” plină de greșeli a unei învățătoare: “Cea care îi învață pe copiii tăi să scrie nu ar trebui să știe să facă asta impecabil?”

Celebrul polițist din Brașov i-a criticat pe cei cărora nu li se par grave erorile învățătoarei și care consideră că este mai important mesajul pe care aceasta a vrut să îl transmită.
29.05.2022 | 18:53
Reactia lui Marian Godina despre scrisoarea plina de greseli a unei invatatoare Cea care ii invata pe copiii tai sa scrie nu ar trebui sa stie sa faca asta impecabil
Polițistul i-a criticat aspru pe cei cărora nu li se par grave greșelile învățătoarei Foto: Facebook Marian Godină
ADVERTISEMENT

Între timp a ieșit la iveală faptul că, în ciuda bunei intenții, nici măcar textul nu îi aparține învățătoarei, ci este o traducere a unui text în engleză care circulă pe Reddit de cel puțin cinci ani, fiind atribuit unui director de școală din SUA.

Reacția lui Marian Godină despre “scrisoarea” plină de greșeli a unei învățătoare

Marian Godină a reacționat la scrisoarea unei învățătoare către părinți cu scopul de a-i îndemna să-și susțină copiii, indiferent de rezultatele de la examenele din cadrul Evaluării Naționale.

ADVERTISEMENT

Documentul s-a viralizat în ultimele zile, numai că pentru faptul că este plin de greșeli.

În opinia lui Marian Godină, persoanele care nu văd nimic în neregulă cu scrisoarea respectivă e posibil să nu știe, la rândul lor să scrie corect, adăugând că acest lucru nu este obligatoriu atât timp cât profesia nu are legătură cu scrisul.

Situația se schimbă însă atunci când un dascăl care nu știe să scrie corect dă lecții copiilor.

ADVERTISEMENT

„Nu vezi nicio problemă că o învățătoare nu face acordul între subiect și predicat, nu știe când să scrie “copiii” cu trei i, nu știe să așeze un text într-o pagină?

S-ar putea să fii la fel, e posibil să nu știi nici tu să scrii și de aceea să nu ți se pară deranjant. Nici nu e obligatoriu să știi să scrii, mai ales dacă ocupația ta nu are nicio legătură cu scrisul.

ADVERTISEMENT

Dar cea care îi învață pe copiii tăi să scrie nu ar trebui să știe mai intâi ea să facă asta impecabil?

Dacă tu nu ai avut ocazia sau dacă pe tine te-a durut în fund de treaba asta, de ce nu ți-ai dori ca măcar copilul tău să aibă șansa să învețe să scrie corect, cu atât mai mult într-o societate în care a scrie corect devine ceva tot mai rar?”, a scris Marian Godină pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Mesajul învățătoarei, un plagiat

Polițistul i-a criticat și pe cei care nu s-au arătat deranjați de faptul că mesajul transmis de învățătoare este copiat de pe internet.

„Nu te deranjează că respectiva învățătoare a copiat textul de pe net și s-a semnat ca aparținându-i, ba chiar a transmis ‘calde salutări’ la final și consideri că mai important e mesajul transmis, nu faptul că e copiat?

Hmmm… o să sune cam dur, dar e foarte probabil să fii și tu hoț și impostor.

Sau dacă nu ești deja, să nu eziți vreo clipă atunci când vei avea ocazia să îți însușești ceva ce nu e al tău, mai ales dacă, în mintea ta, ar fi pentru un scop care ar scuza mijloacele”, a mai scris Marian Godină.

ADVERTISEMENT