Sport

Reacția lui Marius Lăcătuș după ce CSA Steaua a decis să retragă tricoul cu numărul 7: „Mi-a venit să plâng”

Miercuri, 7 iulie, Steaua va inaugura noul stadion din complexul Ghencea și va retrage tricoul cu numărul 7 pe care Marius Lăcătuș l-a purtat la gruparea „Armatei”.
06.07.2021 | 13:52
Reacția lui Marius Lăcătuș după ce CSA Steaua a decis să retragă tricoul cu numărul 7: „Mi-a venit să plâng”
Marius Lacatus in meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si Carmen Bucuresti, din cadrul barajului de promovare pentru Liga a-3-a, desfasurat pe Stadionul Regie-Sportul Studentesc din Bucuresti, dminica 2 iunie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Oficialii CSA Steaua au pregătit un show de zile mari la inaugurarea noului stadion din Ghencea. Momentul culminant va fi acela al retragerii tricoului cu numărul 7 pe care Marius Lăcătuș l-a purtat vreme de 14 ani.

Cel mai titrat fotbalist român în întrecerile interne a mărturisit că a fost copleșit de emoții la aflarea veștii.

ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș, primul fotbalist stelist căruia i se retrage tricoul

Marius Lăcătuș este legenda vie a echipei de fotbal Steaua. Este cel mai longeviv fotbalist al roș-albaștrilor, omul care a cucerit cele mai multe trofee cu gruparea ”militară”, și omul care a marcat cele mai multe goluri în cupele europene.

Fostul căpitan al Stelei mărturisește că gestul conducerii CSA Steaua l-a emoționat până la lacrimi.

ADVERTISEMENT

”A fost și pentru mine o surpriză totală să aflu că se va retrage tricoul meu, cu numărul 7. Nu știam. Am aflat de la televizor. Sincer, parcă mi-a venit să zâmbesc, dar și să plâng. Au fost sentimente amestecate. 

Nu aș fi reușit eu singur toate acele performanțe, fără colegii mei. E un sentiment de mândrie, dar și de ușoară tristețe, să vezi că ți se retrage tricoul. Parcă e un alt sfârșit”, a declarat ”Fiara”, pentru GSP.ro.

Legenda roș-albaștrilor i-a transmis un mesaj și fotbalistului care a purtat în ultimii ani tricoul căruia el i-a dat atâta greutate.

ADVERTISEMENT

”Știu că acum purta acest tricoul cu numărul 7 Florin Răsdan. Sper să nu se supere pe mine. Nu am avut nicio implicare, nu am bătut vreodată vreun apropo ca să se facă asta. E clar că a fost un cumul de factori, conducerea clubului, suporterii. Nu a decis o persoană asta”, a mai spus Lăcătuș.

Simbolul Stelei a eșuat ca antrenor

Ca fotbalist, Marius Lăcătuș va rămâne pentru totdeauna în inimile suporterilor echipei roș-albastre. Cifrele lui sunt impresionante și greu de egalat de vreun alt fotbalist.

Cu 10 titluri de campion, Lăcătuș este recordmenul în domeniu. Niciun alt fotbalist român nu a cucerit mai multe campionate decât el.

ADVERTISEMENT

Palmaresul său impresionant mai numără 6 Cupe și 3 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, 84 de meciuri în tricoul echipei naționale, peste 400 de meciuri în tricoul Stelei și 140 de goluri.

Ca antrenor, Marius Lăcătuș nu a avut aceeași strălucire. În CV-ul ”Fiarei” se regăsesc nu mai puțin de 10 echipe, ultima chiar CSA, pe care nu a reușit să o promoveze în liga a treia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE