Sport

Reacția lui Mirel Rădoi după eșecul usturător al României la JO: ”Am fost umiliți! Nu putem câștiga la nesfârșit numai cu noroc”

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a tras primele concluzii după eșecul cu 0-4 în fața Coreei de Sud, de la JO.
25.07.2021 | 16:51
Reactia lui Mirel Radoi dupa esecul usturator al Romaniei la JO Am fost umiliti Nu putem castiga la nesfarsit numai cu noroc
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi e sincer, dar nu resemnat după înfrângerea categorică în fața Coreei de Sud, scor 0-4, în turneul olimpic. Selecționerul a recunoscut la finalul întâlnirii că România a fost umilită.

”Tricolorii” au fost depășiți la toate capitolele de naționala sud-coreeană. Diferența de pregătire a fost atât de evidentă în favoarea asiaticilor, încât scorul final poate părea aproape pozitiv.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi: ”Ne-a părăsit norocul”

Nici selecționerul României, nici căpitanul echipei nu au mai găsit cuvintele potrivite pentru a-i motiva pe ”tricolori”. Marius Marin l-a lăsat fără replică pe Aioani, dar poarta a fost greșită.

Fotbaliștii lui Rădoi nu au reușit să treacă peste momentul psihologic al înscrierii în proprie poartă și au căzut din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Dinamica asiaticilor a fost amețitoare pentru ”tricolori” care abia mai respirau după primele 45 de minute. Mirel Rădoi a recunoscut superioritatea netă a sud-coreenilor, dar rămâne optimist pentru ultimul meci in grupa B.

”Putem să spunem că norocul pe care l-am avut în prima partidă ne-a abandonat în jocul acesta. Nu puteam să câștigăm la nesfârșit numai cu noroc. Ni s-a predat o lecție de fotbal în meciul acesta.

ADVERTISEMENT

Nu avem ce face, trebuie să câștigăm ultimul meci. Sunt foarte multe echipe care a câștiga prima partidă din grupe și nu s-au calificat, sper să nu pățim și noi la fel. Meciul cu Noua Zeelandă va fi decisiv, am vrut o finală, o avem.

Important este să recuperăm jucătorii. Psihologic îi vom remonta, fizic este marea noastră problemă. Trebuie să mergem pozitivi, chiar dacă azi am fost umiliți și ni s-a predat o lecție de fotbal și de determinare”, a declarat Mirel Rădoi, la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Victoria cu Noua Zeelandă este obligatorie

Oficialii Federației Române de Fotbal s-au bucurat după tragerea la sorți a grupelor de la turneul olimpic considerând că România are șanse reale să treacă de grupă, ba chiar să câștige o medalie olimpică.

Și într-adevăr, echipa României păstrează șanse mari de calificare în sferturile de finală, chiar și după umilința cu Coreea de Sud. Însă, pentru a atinge acest obiectiv ”tricolorii” trebuie obligatoriu să învingă liderul Noua Zeelandă.

Cu 6 puncte acumulate, în cazul unei victorii cu naționala de la Antipozi, România se va califica în faza eliminatorie, indiferent de rezultatul partidei Coreea de Sud – Honduras.

Orice alt rezultat în afara unei victorii va fi ultimul al României la JO până la următoarea calificare. Din cauza golaverajului prost, nici măcar un punct nu le este suficient ”tricolorilor”.

În cazul în care ambele meciuri din ultima etapă s-ar termina la egalitate, toate echipele ar avea 4 puncte, iar România va termina pe ultimul loc în grupă, poziție pe care o ocupă după primele două etape.

ADVERTISEMENT