Fotbal international

Reacția lui Neymar după ce spaniolii au anunțat că e dorit de Real Madrid și Barcelona: “E lipsă de respect”

16.11.2018 | 13:14
Neymar neagă zvonurile privind transferul la Real Madrid sau Barcelona

Neymar a fost convocat la naționala Braziliei pentru meciul amical cu Uruguay programat pe Wembley. Atacantul lui PSG a răspuns întrebărilor jurnaliștilor la conferința de presă de dinaintea partidei, dar a răbufnit în momentul în care a fost întrebat despre un posibil transfer la Real Madrid sau Barcelona. Neymar a spus că cei care împrăștie astfel de zvonuri sunt “lipsiți de respect.”

“Câteodată mă apucă râsul când oamenii vorbesc, ei cred că ştiu mai bine decât alţii. Sunt însă foarte trist când aud oameni inventând poveşti, dar şi când văd o parte a presei dându-le credit. Este o lipsă de respect să publici ceva fără să ştii dacă este adevărat, fără măcar să întrebi pentru a verifica dacă este real. Este foarte rău, îţi pierzi credibilitatea şi te îndepărtezi de adevăr”, a declarat Neymar la conferința de presă.

Neymar neagă zvonurile privind transferul la Real Madrid sau Barcelona

Reacția lui Neymar a venit după ce presa din Spania a anunțat că Real Madrid este interesată de transferul atacantului brazilian, în timp ce Barcelona s-ar pregăti să facă o ofertă în 2019. Neymar a mai jucat pentru Barcelona între 2013 și 2017. Catalanii l-au cumpărat de la gruparea braziliană Santos cu suma de 88,2 milioane de euro. În 186 de partide jucate în tricoul blaugrana, Neymar a marcat 105 goluri și a dat 76 de pase de gol.

În vara lui 2017, Neymar a fost cumpărat de PSG cu 222 milioane de euro, iar sud-americanul a avut parte de o primire de gală la Paris, unde Turnul Eiffel a fost luminat în culorile clubului de pe Parc de Princes, fiind afișat mesajul “Bine ai venit, Neymar Jr.” Jucătorul de 26 de ani s-a adaptat repede la PSG. În 46 de meciuri jucate pentru francezi a marcat 41 de goluri și a dat 23 de pase decisive. Neymar are și 134 de meciuri jucate pentru Santos, cu 70 de goluri marcate și 35 de pase decisive. La naționala Braziliei a jucat în 94 de partide în care a marcat de 59 de ori.

Tags: