Sport

Reacția lui Novak Djokovic, după ce s-a calificat în a 10-a finală de Australian Open: „Stefanos, ne vedem poimâine!”. Video

Novak Djokovic s-a calificat pentru a zecea oară în finala de la Australian Open. Sârbul a trecut în trei seturi de americanul Tommy Paul.
27.01.2023 | 15:01
Reactia lui Novak Djokovic dupa ce sa calificat in a 10a finala de Australian Open Stefanos ne vedem poimaine Video
Novak Djokovic a oferit prima reacție după calificarea în finala de la Australian Open. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic (5 ATP) a câștigat meciul cu Tommy Paul (35 ATP), scor 7-5, 6-1, 6-2 și s-a calificat pentru a zecea oară în ultimul act la Australian Open. În marea finală, legendarul tenismen sârb îl va înfrunta pe Stefanos Tsitsipas (4 ATP), calificat în premieră în ultimul act la Melbourne.

Novak Djokovic s-a calificat în a zecea finală la Australian Open

Novak Djokovic are șansa să își adjudece al zecelea trofeu la Australian Open. Jucătorul sârb a câștigat toate cele nouă finale disputate, iar cu un trofeu la Melbourne îl poate egala pe Rafael Nadal la numărul trofeelor de Mare Șlem câștigate.

ADVERTISEMENT

Jucătorul iberic, care a fost eliminat în turul 2 la Melbourne pe fondul unei accidentări, deține recordul de cele mai multe trofee de Mare Șlem câștigate în carieră, 22. Totodată, sârbul a ajuns la 27 de victorii consecutive la Australian Open, un nou record al turneului. Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au întâlnit de 12 ori de-a lungul timpului.

Jucătorul grec a reușit să se impună de două ori, celelalte zece meciuri fiind ajudecate de Novak Djokovic. Mai mult decât atât, „Nole” a câștigat ultimele nouă confruntări. În penultimul act, fostul lider ATP a avut nevoie de două ore și 22 de minute pentru a trece de „revelația” turnelului, Tommy Paul, aflat la cea mai bună performanță într-un turneu de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT

Reacție savuroasă a lui Novak Djokovic după ce s-a calificat în finala de la Australian Open: „Stefanos, ne vedem poimâine!”

Pe lângă forma de excepție pe care a arătat-o în semifinala cu Paul, Novak Djokvic a arătat excelent și la interviul de la finalul meciului. Jucătorul în vârstă de 35 de ani a vorbit despre sentimenele calificării și i-a adresat un mesaj clar și direct lui Stefanos Tsitsipas.

„Înseamnă enorm pentru mine, mai ales în această parte a carierei mele. Am nevoie de toată energia. Sunt recunoscător că încă am energie pentru a juca la acest nivel. E minunat, sunt la 110% energie. Stefanos, ne vedem poimâine!

ADVERTISEMENT

Am petrecut multe ore pe terenul de antrenament și în sala de forță în presezon, pentru a fi într-o situație bună în competiții. E o luptă extrem de dură, întâi cu tine, și apoi cu adversarul tău. Sunt mulțumit să ajung din nou într-o finală.

Am o imaginație destul de bogată, dar nu m-am gândit că voi câștiga atât de multe titluri aici. Încerc să mă bucur de tot ceea ce mi se întâmplă. Ești pe cont propriu, e un sport individual. Vreau să mulțumesc echipei, le mulțumesc pentru sprijin și este și succesul lor în aceeași măsură cât este al meu”, a declarat Novak Djokovic, la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas se dispută cu trofeul și locul 1 ATP pe masă

Finala de la Australian Open, care îi pune față în față pe Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas, este programată peste două zile. Meciul se anunță extrem de spectaculos, deoarece câștigătorul, pe lângă trofeul major, va obține locul 1 în ierarhia ATP.

Stefanos Tsitsipas ar ocupa în premieră poziția de lider mondial, în timp ce Novak Djokovic ar reveni pe primul loc, pe care l-a ocupat ultima oară timp de 373 de săptămâni, record din acest punct de vedere. Singura finală de Mare Șlem a lui Stefanos Tsitsipas a fost la Roland Garros 2021, când Djokovic se impunea după patru ore de joc în cinci seturi.

„Am câștigat meciul cu Tsitsipas de la Roland Garros, deci am amintiri bune. Am fost condus cu 2-0 la seturi, a fost un meci dur fizic, emoțional, așa cum se întâmplă de fiecare dată cu Stefanos. A crescut în timp, e unul dintre cei mai interesanți jucători din circuit.

Va fi o luptă dură pentru amândoi, să sperăm că cel mai bun va câștiga. Bineînțeles că adaugă ceva în plus faptul că putem lua și locul 1 ATP, e o motivație în plus. Să vedem ce se întâmplă duminică”, a mai spus „Nole”.

ADVERTISEMENT