Fotbal international

Reacţia lui Sorin Cârţu după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor! “Antrenorul este mereu calul de bătaie”

02.08.2018 | 18:25
Reactia lui Sorin Cartu dupa eliminarea CFRului din Liga Campionilor Antrenorul este mereu calul de bataie

Reacţia lui Sorin Cîrţu după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor. Fostul antrenor al clujenilor, în sezonul 2010-2011, a comentat situaţia echipei din Gruia. Campioana României a fost eliminată de Malmo în turul doi preliminar al competiţiei, iar între cele două meciuri, Edi Iordănescu a fost demis de la echipă.

“Antrenorul este mereu calul de bătaie! De ce ar fi greşit? Doar nu a făcut ceva greşit când a avut 1-0. Meciul te duce într-o postură din aia în care te retragi. Forma sportivă contează foarte mult, în ce stadiu al pregătirii te afli. Întotdeauna, dacă fizic nu stai bine, nici problemele tehnico-tactice nu poţi să le rezolvi şi atunci te retragi! A venit şi golul ăla splendid, pe urmă adversarul te joacă din avantaj, că avantajul era la el”, a declarat Sorin Cârţu.

Reacţia lui Sorin Cârţu după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor

Reacţia lui Sorin Cîrţu după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor. Campioana României îşi va continua aventura europeană în Europa League, unde va juca în turul trei preliminar, pe ruta campioanelor. Clujenii vor evolua împotriva echipei care va câştiga meciul Sutjeska Niksic (Muntenegru) – FC Alaşkert (Armenia). În tur, formaţia armeană a câştigat, în deplasare, scor 1-0, şi este mare favorită să se dueleze cu CFR Cluj în următorul tur.

La finalul meciului din Liga Campionilor, Vasile Miriuţă, fostul antrenor al clujenilor, a dat vina pe Antonio Conceicao pentru ratarea calificării. “Eu spun sincer, când am văzut primul 11, eram sceptic. A fost aceeași echipă cu care a jucat Dan Petrescu tot anul, cu asta a jucat și Edi, mă așteptam la câteva schimbări. Nu vreau să atac pe nimeni. Dacă ajungi la CFR, schimb 2-3 jucători, ajunge sânge proaspăt, cum e Mailat. Echipa asta a făcut-o Petrescu pe stilul lui și a jucat cu ea doar în campionat, nu și în Europa. La 1-0, ne-am retras. Malmo nu e o echipă de speriat. Un pic de presiune și aveam șanse să mergem mai departe. Ai făcut niște transferuri, ai băgat niște bani și jucătorii nu prind nici lotul. De ce i-ai mai adus? Petrescu dacă rămânea și aducea 4-5 jucători cum ar fi vrut el o scotea pe Malmo”, a declarat Vasile Miriuţă.

Sorin Cârţu a stat pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj în perioada septembrie-noiembrie 2010, după ce l-a înlocuit pe Andrea Mandorlini. Antrenorul de 62 de ani a fost demis de la cârma echipei după un scandal provocat la meciul FC Basel – CFR Cluj 1-0, din grupele Ligii Campionilor. Fostul mare fotbalist s-a enervat în timpul meciului şi a spart un geam al băncii de rezerve. Sorin Cârţu le-a antrenat, printre altele, pe U Craiova, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu, FCSB sau FC Braşov. În decembrie 2017 şi-a anunţat retragerea din antrenorat. “Gata, m-am lăsat. Îi las pe alţii. Fiecare cu felul lui. Nu mai am suflu. Nu mai am energia pentru a face faţă emoţiilor din fotbal”, a susţinut Sorin Cârţu.

Reacţia lui Sorin Cârţu după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor
Reacţia lui Sorin Cârţu după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor
Tags: