News

Reacția lui Traian Băsescu, despre alianța Victor Ponta – Tăriceanu: “Un mini USL format din resturi din PSD şi PNL”

07.08.2019 | 15:29
Reactia lui Traian Basescu despre alianta Victor Ponta  Tariceanu Un mini USL format din resturi din PSD si PNL
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a comentat în stilul caracteristic alianța dintre ALDE și Pro România, partide politice conduse de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Fostul președinte al României nu vede cu ochi buni o astfel de mutare, mai ales în condițiile în care ALDE se află în momentul de față la guvernare împreună cu PSD.

Ce spune Traian Băsescu despre alianța Ponta-Tăriceanu

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, actualul europarlamentar al PMP susține că această inițiativă nu poate aduce nimic bun, ba din contră, „îi va îngropa și pe unii și pe alții”, reamintind, totodată, de USL, alianța formată  din PSD și PNL, care nu a trecut, însă, textul timpului.

ADVERTISEMENT

Încurcate sunt căile Domnului. De fapt, discutăm de rămăşiţe sau resturi din PSD şi PNL, care dacă luăm de bun comunicatul domnului Tăriceanu, formează mini-USL-ul. Partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte partide, din resturi, din rămăşiţe. Nu vor fi deloc a treia forţă politică, cred că această colaborare îi va îngropa şi pe unii şi pe alţii pentru că domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni. Nu cred că Ponta a făcut o bună afacere, dar nici Tăriceanu nu a făcut o afacere bună pentru că Ponta nu mai este escroc. Lecuiţi de performanţele lui Tăriceanu, se vor despărţi din nou”, a scris Traian Băsescu pe contul personal de Facebook.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu se pregătesc de o alianță parlamentară. Sursa foto: digi24.ro
Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu se pregătesc de o alianță parlamentară. Sursa foto: digi24.ro

Traian Băsescu, despre guvernarea Dăncilă: „Va rămâne, pentru că nimeni nu vrea să guverneze în locul lor”

De asemenea, Traian Băsescu ridică un mare semn de întrebare în privința șanselor ca ALDE să continue guvernarea alături de PSD, în condițiile în care a pus bazele acestei alianțe cu partidul condus de Victor Ponta. Chestionat în legătură cu rămânerea cabinetului Dăncilă la Palatul Victoria, fostul șef de stat a subliniat că niciun alt partid nu va dori să își asume, cel puțin pentru moment, o astfel de responsabiliate.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă ca urmare a protocolului care se va semna între cele două partide, cu participarea ALDE în guvernare? Va aduce ALDE şi Pro România în guvernare, sau va ieşi ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiaşi situaţie în raport cu puterea?

Vă spun cu toată sinceritatea, fiind un adversar convins al PSD, că va rămâne (n.r. la guvernare), cu sau fără sintagma „ar trebui”, pentru că nimeni nu vrea să guverneze în locul lor”, a mai transmis Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT