Sport

Reacția lui Viktor Orban, premierul Ungariei, după meciul cu România: „Viitorul este al vostru”

07.12.2019 | 22:09
Reactia lui Viktor Orban premierul Ungariei dupa meciul cu Romania Viitorul este al vostru
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României a reușit să câștige duelul cu Ungaria, decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Mondialului din Japonia. La o zi după meci, Viktor Orban, premierul maghiar, a transmis pe pagina personală de Facebook un mesaj de încurajare pentru jucătoarele antrenate de Kim Rassmusen.

Reacția lui Viktor Orban după România – Ungaria

Premierul maghiar, Viktor Orban, a ținut să le încurajele, printr-un mesaj pe contul de Facebook, pe jucătoarele din naționala de handbal a Ungariei, care au pierdut dramatic meciul cu România de la Campionatul Mondial din Japonia.

ADVERTISEMENT

Capul sus! Ați pierdut acum, în prezent, însă viitorul este al vostru!”, a transmis Viktor Orban pe Facebook.

România a reușit să se impună în ultimele secunde cu Ungaria. Deși selecționata lui Kim Rassmusen a condus cu șase goluri la pauză, „tricolorele” au avut o revenire incredibilă în repriza a doua, și au restabilit egalitatea cu mai puțin de un minut înaintea ultimului fluier.

ADVERTISEMENT

Golul decisiv a fost reușit de Cristina Neagu, care a transformat o lovitură de la șapte metri în ultimele secunde, și a adus calificarea României în grupele principale ale Mondialului. Sportiva aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, record în istoria sportului, a fost cel mai bun marcator al naționalei lui Tomas Ryde în duelul cu Ungaria, reușind 10 goluri.

Rusia, primul adversar din grupele principale

După calificarea obținută in extremis, selecționata lui Tomas Ryde joacă primul meci din grupele principale ale competiției din Japonia duminică, de la ora 8:00, împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

Rusoaicele au arătat o adevărată demonstrație de forță în primele cinci meciuri de la Mondiale, reușid să le câștige pe toate, spre deosebire de România, care s-a calificat după victorii cu Senegal, Kazahstan și Ungaria. Mai mult, echipa antrenată de Ambros Martin a impresionat și prin forța ofensivă, marcând 158 de goluri.

Rusia a făcut parte din grupa D a Campionatului Mondial, alături de Suedia, Japonia, Argentina, Congo și China.

ADVERTISEMENT
Tags: