ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Putin acuză SUA: “Washingtonul e responsabil de masacrele din Siria”

Atacul ordonat de preşedintele SUA în Siria a stârnit mânia şi dezaprobarea lui Vladimir Putin. Rusia consideră SUA vinovată de masacre.
Autor: Sorin Dumitrescu | 14.04.2018 | 13:11
Putin acuză SUA:

Situaţia din Siria devine tot mai îngrijorătoare de la o zi la alta. Răspunsul preşedintelui american Donald Trump la atacul cu arme chimice a fost unul deosebit de dur şi a venit ca o dovadă a exerciţiului de forţă făcut de SUA cu scopul de a demonstra puterea sa militară.

ADVERTISEMENT

Însă şeful statului rus, preşedintele Vladimir Putin, este impasibil la încercările de demonstraţie de forţă ale americanilor şi arată acuzator spre omologul său de la Washington ca fiind pricipalul factor al escaladării violenţelor. 

„Prezenta escaladare a situaţiei din zona Siriei are un impact devastator asupra întegului sistem de relaţii internaţionale, a declarat sâmbătă dimineaţa Vladimir Putin.„Istoria va stabili adevărul. Deja ea a arătat ce răspundere grea are Washingtonul în masacrele sângeroase din Iugoslavia, Irak, Libia”.
 
„Rusia condamnă atacul din Siria, unde militarii ruşi sprijină guvernul legitim în lupta împotriva terorismului”, a mai spus Putin. Kremlinul a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a consiliului de securitate al ONU.
 

Putin a spus că atacul va „Prezenta escaladare a situaţiei din zona Siriei are un impact devastator asupra întegului sistem de relaţii internaţionale, a declarat sâmbătă dimineaţa Vladimir Putin, în cadrul unei declaraţii făcute în urma atacului SUA şi aliaţilor acestora.

Reacţia lui Vladimir Putin dupa atacul SUA in Siria. Suferinţă pentru populaţia paşnică

 
„Istoria va stabili adevărul. Deja ea a arătat ce răspundere grea are Washingtonul în masacrele sângeroase din Iugoslavia, Irak, Libia”.Rusia condamnă atacul din Siria, unde militarii ruşi sprijină guvernul legitim în lupta împotriva terorismului”, a mai spus Putin.Kremlinul a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a consiliului de securitate al ONU.
 
Putin a spus că atacul va “aduce suferinţă populaţiei paşnice din Siria şi îi va ajuta pe teroriştii care au chinuit poporul sirian ani de zile, provocând un noi val de refugiaţi”.El a repetat că ancheta privind atacul din Douma nu a ajuns la niciun rezultat concludent privind folosirea armelor chimice.El a repetat că ancheta privind atacul din Douma nu a ajuns la niciun rezultat concludent privind folosirea armelor chimice.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!