News

Reacția MApN după ce Rusia a acuzat România că trimite arme Ucrainei: ”Război de propagandă al Kremlinului”

MApN, prin vocea ministrului Vasile Dîncu, a reacționat față de ultimele poziții publice ale Kremlinului, care au acuzat România că trimite arme în Ucraina.
02.09.2022 | 23:51
Reactia MApN dupa ce Rusia a acuzat Romania ca trimite arme Ucrainei Razboi de propaganda al Kremlinului
Ministrul apărării, Vasile Dîncu, reacție după ce Rusia a acuzat România că trimite arme Ucrainei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joi, 1 septembrie, Rusia a acuzat România că trimite ajutoare militare ucrainenilor. Țara noastră a oferit o replică, vineri, prin ministrului apărării, Vasile Dîncu.

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, reacție după ce Rusia a acuzat România că trimite arme Ucrainei: ”Manipulare a Moscovei”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a cerut Bucureștiului să recunoască public că trimite arme Kievului şi să nu se mai ascundă după generalităţi de tipul ”asistenţă umanitară”.

ADVERTISEMENT

”Bucureştiul evită publicitatea în astfel de chestiuni, preferând să vorbească opiniei publice româneşti şi internaţionale exclusiv despre un sprijin ‘umanitar’ pentru Ucraina”, a declarat Maria Zaharova într-o conferinţă de presă miercuri la Moscova, conform Agerpres.

Zaharova a mai spus că o agenţie de presă română, pe care nu a numit-o, a dezvăluit de fapt despre ce fel de sprijin este vorba.

ADVERTISEMENT

Vineri a venit și reacția oficială a României față de aceste acuzații extrem de grave. Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a catalogat declarația purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, drept o ”încercare de manipulare” a opiniei publice.

Ministrul social-democrat mai punctează că astfel de încercări ”fac parte din războiul de manipulare și propagandă al Rusiei”.

ADVERTISEMENT

”Sigur că vorbim de războiul pe care Rusia îl duce în acest moment faţă de toate ţările din Europa Centrală şi de Est, un război hibrid, pornit cu mult timp în urmă, în care, din când în când, cam o dată la 30 de zile, apare un purtător de cuvânt care acuză România pentru diverse lucruri.

Că furnizează armament, că furnizează instruire pentru mercenari. Toate acestea sunt elementele războiului hibrid împotriva României şi Ucrainei, împotriva coaliţiei internaţionale care sprijină în acest moment războiul drept pe care Ucraina îl duce pentru apărarea teritoriului.

ADVERTISEMENT

Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică, fac parte din războiul de propagandă şi manipulare al Rusiei”, a declarat Dîncu, prezent la Forumul pentru securitate în regiunea Mării Negre și Balcani.

ADVERTISEMENT