News

Reacția Ministerului Sănătății după incendiul de la spitalul din Cavnic. De unde au pornit flăcările

15.03.2021 | 09:39
Reactia Ministerului Sanatatii dupa incendiul de la spitalul din Cavnic De unde au pornit flacarile
ADVERTISEMENT

La scurt timp după producerea incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, Ministerul Sănătății a emis un comunicat  în care anunță cauza producerii evenimentului și oferă detalii despre cei evacuați.

După tragediile de la ATI Neamț și ”Matei Balș”, de această dată nu mai vorbim, din fericire, de pierderi de vieți omenești. Focul izbucnit la unitatea medicală din Maramureș a fost lichidat rapid.

ADVERTISEMENT

Zecile de pacienți din spital au fost evacuați, iar ulterior aceștia au fost readuși în saloane, dat fiind faptul că acestea nu au fost afectate.

Reacția Ministerului Sănătății după incendiul de la Spitalul din Cavnic. De unde au pornit flăcările

Un nou incendiu a izbucnit într-o unitate medicală din țară, luni dimineața. De această dată, flăcările au cuprins un etaj al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic, județul Maramureș. Cele 71 de persoane aflate în incintă au fost evacuate la timp. Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de autorități, focul a pornit dintr-o baie situată la nivelul 3 al unității medicale din nordul țării.

Au fost evacuați în siguranță toți pacienții. Din fericire nu au fost victime. La fața locului au intervenit 8 echipaje de salvatori: 3 echipaje cu apă și spumă, un echipaj autoscară, un echipaj de prim ajutor EPA SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș.

ADVERTISEMENT

În total 71 de persoane au fost scoase în siguranță. Încăperile au fost aerisite, iar bolnavii urmează să fie introduși din nou în saloane.

”Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane”, a informat Ministerul Sănătății.

Care sunt pagubele produse de incendiu

Potrivit presei locale, care îl citează pe primarul din Cavnic, pagubele lăsate de incendiul din această dimineață se ridică la aproximativ 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT