News

Reacţia ministrului Apărării după atacul terorist de la Ambasada României din Kabul: „Încă există jertfe ale militarilor români”

03.09.2019 | 21:25
Reactia ministrului Apararii dupa atacul terorist de la Ambasada Romaniei din Kabul Inca exista jertfe ale militarilor romani

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat că atentatul din Afganistan, în urma căruia a murit un român în vârstă de 43 de ani, este încă o jertfă a luptei împotriva terorismului și pentru instaurarea păcii în Orientul Mijlociu.

Gabriel Leș, reacție după atacul de la Kabul

Leș a reacționat în urma atacului care s-a produs la Kabul și a transmis condoleanțe familiei celui decedat. Reamintim faptul că un atac terorist produs la Ambasada României de la Kabul a produs moartea unui conațional și rănirea gravă a altuia. Ministrul de Externe spune că asaltul împotriva misiunii noastre diplomatice a durat mai bine de o oră.

„Ceea ce trebuie să înțelegem foarte serios și clar e că pentru securitatea României, militarii sunt în prima linie. Încă există jertfe ale militarilor români. În funcție de cererile pe care ni le vor da cei de la MAE, vom lua deciziile cele mai bune. În funcție de ce va fi nevoie, de avioane de transport, noi vom fi la dispoziție. Trebuie să vedem care sunt măsurile de luat”, a transmis în această Gabriel Leș într-o intervenție la Antena 3.

atacul terorist Afganistan
Așa arată locul după atentat. Sursa foto: știrileprotv.ro

Reacțiile oficialilor români în urma atacului de la Kabul:

  • Klaus Iohannis, președintele României: Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional”;
  • Viorica Dăncilă, premierul României: „Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid”;
  • Ramona Mănescu, ministrul de Externe: „Din câte ştim colegul nostru care este rănit se află în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm în măsura în care medicii ne dau acordul să-l putem aduce acasă. Se fac eforturi pentru a găsi un alt spaţiu pentru misiunea României. Deocamdată toţi oamenii noştri sunt în siguranţă într-un campus NATO”.

 

Tags: