Sport

Reacția oficială a LPF despre schimbarea regulilor de testare anti-Covid în Liga 1. Ce rol au FCSB și Gigi Becali. Exclusiv

FCSB a făcut o solicitare la LPF prin care să se schimbe regulile de testare anti-Covid în Liga 1. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, a recunoscut pentru FANATIK că majoritatea cluburilor vor această schimbare.
12.10.2021 | 19:25
Reactia oficiala a LPF despre schimbarea regulilor de testare antiCovid in Liga 1 Ce rol au FCSB si Gigi Becali Exclusiv
Reacția oficială a LPF despre schimbarea regulilor de testare anti-Covid în Liga 1. Ce rol au FCSB și Gigi Becali. Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut o adresă oficială către LPF în care solicită schimbarea regulilor de testare anti-COVID în Liga 1. În acest moment, jucătorii vaccinați nu trebuie să se testeze, însă roș-albaștrii susțin că vaccinații se pot îmbolnăvi și pot purta virusul.

Reacția oficială a LPF despre schimbarea regulilor de testare anti-Covid în Liga 1

Solicitarea celor de la FCSB a fost trimisă de LPF cluburilor participante la competiție, iar Justin Ștefan a declarat pentru FANATIK că majoritatea echipelor sunt de acord cu schimbarea regulilor de testare anti-COVID astfel încât să fie testați și jucătorii care s-au vaccinat:

ADVERTISEMENT

“Este adevărat că am primit o adresă de la FCSB privind schimbarea regulilor de testare. Am trimis-o celorlalte cluburi. Este foarte posibil ca această derogare să fie acordată de LPF, dacă în Comitetul Executiv al FRF se va aproba acest lucru.

Justin Ștefan: “Sunt mai multe cluburi care sunt de acord cu acceptarea acestor condiții de testare”

Mai întâi consultăm cluburile, mai apoi comunicăm rezultatul acestor consultări și urmează ca ei, după această consultare, să înainteze o decizie pe care o iau în Comitetul Executiv sau Comitetul de Urgență.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, din datele pe care le am de la colegii mei, sunt mai multe cluburi care sunt de acord cu acceptarea acestor condiții de testare.

Modificarea ar fi în sensul în care testarea ar fi obligatorie și pentru cei vaccinați și pentru persoanele care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pe raționamentul că aceștia se pot îmbolnăvi și pot transmite virusul mai departe”, a spus Justin Ștefan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: “Dacă vor juca cu COVID pot face infarct sau atac cerebral”

Conform protocolului actual, jucătorii vaccinați sau trecuți prin boală nu au obligativitatea de a fi testați, dar argumentul celor de la FCSB este că și vaccinații se pot îmbolnăvi și pot fi purtători ai virusului. Astfel, conform Gsp, Valeriu Argăseală a făcut o cerere la LPF pentru schimbarea regulilor de testare.

Gigi Becali merge mai departe și spune că se poate întâmpla o tragedie dacă un jucător vaccinat, dar care este infectat cu noul coronavirus, este pe teren și face efort intens:

ADVERTISEMENT

„Jucătorii care au vaccin nu sunt testați, dar pot avea coronavirus. Dacă vor juca cu COVID pot face infarct sau atac cerebral. Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren.

Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni. Am atac hotărârea Ministerului. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci.

“Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine și îl iubesc și îl ascultă pe patron”

FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine și îl iubesc și îl ascultă pe patron.

Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate ce ceva periculos”, a spus Becali.

CFR Cluj şi Universitatea Craiova au toţi jucătorii vaccinaţi!

Dacă FCSB este la coadă în ceea ce privește rata de vaccinare a jucătorilor, FANATIK a aflat că celelalte candidate la titlu, CFR Cluj și Universitatea Craiova stau cel mai bine. Toți jucătorii celor două echipe sunt vaccinați.

Însă, rata de vaccinare a jucătorilor din Liga 1 este de aproximativ 50%. Acest procentaj este mult mai mare decât rata de vaccinare de la nivelul întregii țări, care se apropie de 33%, România fiind penultima la acest capitol din Uniunea Europeană, doar bulgarii având o rată mai mică decât noi.

Focar COVID la FCSB! Edi Iordănescu şi tot staff-ul sunt “pozitivi”

FCSB se confruntă cu probleme mari din cauza COVID. Edi Iordănescu și întreg staff-ul au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, la fel și portarul Cătălin Straton. Adrian Șut și Constantin Budescu sunt în izolare, însă testul lor a fost negativ.

Marți s-a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus: 16.743 de cazuri noi și 442 de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus.

  • 2 jucători de la FCSB sunt vaccinați
  • 33% este rata de vaccinare a populației României

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 2,00 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT