News

Reacția oficială a PSD, după ce socialiștii europeni au anunțat înghețarea relațiilor

11.04.2019 | 15:43
Reactia oficiala a PSD dupa ce socialistii europeni au anuntat inghetarea relatiilor

Partidul Soccialiștilor Europeni au anunțat de curând înghețarea reațiilor cu Partidul Social Democrat. Cei de la PSD consideră că ceea ce au decis este inadmisibil și că decizia nu este una oficială. Ce precizări au făcut oficialii PSD despre situația în cauză? “Referitor la comunicatul afișat ieri pe site-ul Partidului Socialiștilor Europeni, în care se face trimitere la situația statului de drept din România”, arată Partidul Social Democrat.

PSD, după ce socialiștii au anunțat înghețarea relațiilor: “Este inandmisibil”

Partidul Social Democrat din România au avut o reacție de neimaginat după ce Partidul Socialiștilor Europeni a anunțat înghețarea relațiilor cu PSD din România. Partidul Social Democrat a făcut următoarele precizări:

“Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii”,  arată PSD.

PSD, reacție după ce socialiștii au anunțat înghețarea relațiilor
PSD, reacție după ce socialiștii au anunțat înghețarea relațiilor

“Nu vom intra în acest joc”

  • Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES.
  • Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea.
  • De aceea considerăm că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală. Toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai.
  • Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru.
  • Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul.