Reacţia Papei Francisc după atacul sîngeros dintr-o biserică din Franţa

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
26/07/2016, 21:05
Reacţia Papei Francisc după atacul sîngeros dintr-o biserică din Franţa

Papa Francisc îşi exprimă marţi ‘durerea şi groaza’ şi ‘condamnă ferm’ atacul dintr-o biserică din Franţa, se arată într-un comunicat al Vaticanului, care califică această crimă ca fiind una ‘barbară’, transmite AFP.

“Suntem extrem de afectaţi în special de faptul că acest act violent oribil s-a produs într-o biserică, un loc sacru unde se afirmă iubirea faţă de Dumnezeu, prin uciderea cu barbarie a unui preot şi rănirea unor credincioşi”, a explicat Vaticanul.

Papa, care urmează să înceapă miercuri o vizită în Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, “a fost informat şi îşi exprimă la rândul său durerea şi oroarea, condamnă ferm orice formă de ură şi se roagă pentru răniţi”, a adăugat Sfântul Scaun.

“Această nou informaţie teribilă se adaugă din păcate la o serie de violenţe în ultimele zile care ne-au bulversat deja, stârnind o imensă durere şi îngrijorare”, a precizat Vaticanul, care se declară alături de parohia lovită de atac şi de întregul popor francez.

Un preot a fost ucis marţi şi o persoană a fost grav rănită într-o luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în nord-vestul Franţei, un atac care a sporit şi mai mult tensiunea într-o ţară lovită recent de o serie de atentate jihadiste.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×