News

Reacția patronului depozitului GPL de la Crevedia, când oamenii s-au plâns că miroase a gaz. Ce le-a transmis

Patronul depozitului GPL de la Crevedia a avut o reacție vehementă atunci când locuitorii din zonă i-au transmis că mereu miroase puternic a gaze.
31.08.2023 | 10:43
Reactia patronului depozitului GPL de la Crevedia cand oamenii sau plans ca miroase a gaz Ce lea transmis
Reacția patronului depozitului GPL de la Crevedia. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

În explozia de la Crevedia au fost distruse total 19 locuințe și 100 de oameni au rămas fără adăpost. Un dezastru, dacă luăm în considerare și cei peste 50 de răniți și 3 morți. Acum, oamenii rămași fără case speră că patronul fostei stații GPL va plăti pagubele, în timp ce o femeie dezvăluie ce reacție a avut bărbatul când a fost confruntat în trecut.

Reacția patronului depozitului GPL de la Crevedia

Conform Digi24.ro, Doina și Daniel au construit cu mari sacrificii o casă în Crevedia, chiar în spatele fostei stații GPL. Locuiau acolo bunici, părinți, nepoți, dar acum toți au rămas la mila autorităților. Emilia și-a pierdut, de asemenea, casa și spune că fiica ei nu înțelege de ce peste noapte nu mai are unde locui.

ADVERTISEMENT

”Maria nu înțelege situația, a devenit foarte agitată și zice că noi nu mai avem căsuța noastră, iar ceilalți sunt la prieteni și așteaptă… sunt înțelegători, așteaptă, cel mare zice: mami eu nu mai am pian… Pianul era cel mai de preț lucru al copilului de 12 ani. Nu mai găsește nicio bucățică din el în muntele de scrum pe care l-au numit casă”, povestește Emilia, mama Mariei.

Fata are la 12 ani multe concursuri câștigate, iar acum părinții trebuie să-i explice că a rămas fără pian și vor încerca să-i cumpere unul nou. ”Are 12 ani, multe concursuri câștigate. Îi spunem că o să aibă din nou un pian”, explică mama, vizibil afectată de întreaga tragedie de la Crevedia care a lăsat oamenii pe drumuri.

ADVERTISEMENT

Rămași fără haine, documente sau bani, oamenii trebuie să se descurce cum pot. ”Aici este un foișor, se vede bicicleta fetiței, care a ars în totalitate… Aici aveam cuptor, aragaz… Aici a aterizat un camion, o cabină care a aterizat pe acoperișul foișorului și a căzut lângă. A ars în totalitate, nu a mai rămas nimic din el. Aici nu mai e nimic, totul e ars”, povestește Emilia.

Și mai șocant, femeia povestește cum l-a sunat pe patronul stației GPL în urmă cu o lună și i-a transmis că simte miros puternic de gaz, deci se teme că se va produce o tragedie. Bărbatul i-a transmis că el nu mai are nicio treabă, pentru că stația a fost închisă, deși era evident că funcționa ilegal. ”Exact așa mi-a spus: eu am activitatea întreruptă, oameni răi care mi-au făcut reclamație… primăria și pompierii mi-au închis activitatea, eu nu mai funcționez acolo”, a transmis femeia, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

O premoniție sumbră au avut și cei doi soți care au murit în urma exploziei. Florica, femeia decedată, le transmitea deseori rudelor că e convinsă că într-o zi cineva va muri din cauza stației GPL. ”Când o să murim, o să murim de la GPL-ul ăsta”, le-a transmis Florica rudelor, în trecut.

Sorin Barbu, fiul cuplului, a confirmat informația: “Știu de la părinții mei că au spus că au făcut sesizări, dar nu știu să vă zic unde și cum a făcut. Îmi spunea că mirosea a gaz când se transfera dintr-o parte în alta. Ei erau în curte, tata venea de la muncă. Mi-a spus că o să moară de la bombele alea care sunt acolo, nu cisterne, ci bombe. Vinovați sunt cei i-au lăsat să funcționeze acolo”.

ADVERTISEMENT

Între timp, șeful DSU Raed Arafat a încercat să explice care ar fi vinovații pentru această tragedie. ”Când se întâmplă aşa ceva trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat şi condiţiile care au produs accidentul, cine l-a generat sau cum a fost generat. Un lucru este evident, nu a fost respectată legislaţia, nu au fost respectate condiţiile. Este o staţie care legal este închisă. Au comunicat ei că nu mai au activităţi, dar după care nu ştiu ce alte subterfugii au găsit ca să nu mai fie în competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags:
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece
Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română